Burning Witches – Dance with the Devil

burning witches dance coverŠvajčiarska dievčenská heavy/ US power metalová skupina Burning Witches momentálne šplhá prudko hore a získava veľkú podporu od fanúšikov. Čo je len dobre. Pretože táto ostrá, technicky bravúrne zvládnutá hudba z feelingom osemdesiatych rokov si zaslúži podporu.

Dance with the Devil je prvý album s novou speváčkou Laurou a tá predvádza fantastický výkon. Doslova strhujúci. Jej hlas mi okamžite pripomenul Kate de Lombaert z legendárnej speed metalovej kapely Acid s príchuťou ranných nahrávok Sabiny Classen z Holy Moses, melodikou King Diamonda a feelingom Dia. Divná štvorka? Vôbec nie.

Skúste vypočuť. Výkony všetkých báb sú na vysokánskej úrovni a všetky slovenské gitaristky a bubeníčky by sa mohli učiť. Svetová úroveň a presne preto majú zmluvu s Nuclear Blast.

Po intre nasleduje US power metalová jazda Lucid Nightmare, ktorá by sa kľudne hodila k Metal Church. Tá patrí medzi moje najobľúbenejšie. Samozrejme kapela nie je zakopaná v osemdesiatych rokoch až po krk. Produkcia je moderná, nechýba časté využívanie moderných zvukov a screamov.

Z ďalších zaujímavých skladieb treba spomenúť napr. thrashové Sea of Lies, Necronomicon alebo maidenovskú Final Fight. Ako bonus sa tu nachádza cover verzia klasickej Battle Hymn od Manowar.

Tento album sa rozhodne oplatí napočúvať a zakúpiť. Pre mňa je to veľmi milé prekvapenie a nenechám si ich ujsť na nejakom koncerte a rozhodne ich budem sledovať do budúcnosti.

Lineup:

  • Laura Guldemond – spev
  • Romana Kalkuhl – gitary
  • Sonia Nusselder – gitary
  • Jeanine Grob – basa
  • Lala Frischknecht – bicie

Hostia:

  • Ross the Boss – gitary (12)
  • Mike LePond – basa

Tracklist:

  1. The Incantation
  2. Lucid Nightmare
  3. Dance with the Devil
  4. Wings of Steel
  5. Six Feet Underground
  6. Black Magic
  7. Sea of Lies
  8. The Sisters of Fate
  9. Necronomicon
  10. The Final Fight
  11. Threefold Return
  12. Battle Hymn (Manowar cover)

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/burningwitches666/
https://www.instagram.com/burningwitchesofficial/
https://www.twitter.com/burningwitches/
https://www.nuclearblast.de/burningwitches/

Hodnotenie: 5,5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *