Allen/Olzon – Worlds Apart

allen olzon worlds coverKeď som zistila, že  Anette Olzon (ex Nightwish, Dark Element) spolupracuje s Russelom Allenom (Symphony X, Adrenaline Mob, Allen/Lande), tak som bola naozaj zvedavá. Anettin talent je známy už z minulosti a o Allenovi sa hovorí, ako o všestrannom spevákovi, a vynikajúcom hudobníkovi, čo je dobrý základ pre kvalitnú tvorbu.

Ich debutový album Worlds Apart, ktorý vyšiel 6. marca 2020, vznikol s výraznou pomocou Magnussa Karlssona (Kiske/Somerville, Primal Fear, Allen/Lande), ktorý s Allenom pracoval už pri tvorbe projektu Allen/Lande.

Skvelí vokalisti

Daný počin je naozaj pôsobivý. Je to osviežujúci kontrast dvoch rôznorodých vokalistov a Magnus napísal pár ozaj dobrých melódií. Piesne sú šité obom protagonistom na mieru či už spievajú spolu (What If I Live) alebo každý sám, napríklad Never Die, kde spieva len Russel, alebo One More Chance, kde spieva len Anette.

Vždy je cítiť pozitívnu energiu vychádzajúcu zo skladieb, v ktorých elektrizujúce vokály, perfektná gitara a zaujímavé aranžmány spôsobujú príjemné zimomriavky. Je to ako stáť na kopci vo vetre a pozerať sa do diaľky, snívať s otvorenými očami, zhlboka dýchať, a aspoň na chvíľu zabudnúť na problémy tohto sveta.

Záver

Worlds Apart je kvalitne prepracovaný, dobre sa počúva. Od  prvého počutia sa mi páčil a je to niečo, čo si rada pustím kedykoľvek.

Lineup:

  • Russell Allen – spev
  • Anette Olzon – spev
  • Magnus Karlsson – gitara, basa, klávesy
  • Anders Köllerfors – bicie

Tracklist:

  1. Never Die
  2. Worlds Apart
  3. I’ll Never Leave You
  4. What If I Live
  5. Lost Soul
  6. No Sign of Life
  7. One More Chance
  8. My Enemy
  9. Who You Really Are
  10. Cold Inside
  11. Who’s Gonna Stop Me Now

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Frontiers Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/SirRussellAllen/
https://www.facebook.com/anetteolzonofficial/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *