Gotthard – 13

Gotthard 13 coverPri pomyslení na Švajčiarsko sa nám môžu vybaviť rôzne veci. Syry, hodinky, čokoláda Milka alebo, aj kapela Gotthard. Ta na scéne funguje od roku 1992 a nezastavila ich ani taká vec, ako smrť speváka Stevea Leeho v roku 2010. 13. marca vyšla ich nová platňa so symbolickým názvom – 13.

Album začína pomerne energicky (skladby Bad News až 10 000 faces) a počuť, že Nic Maeder dáva do spevu všetko. Do pozornosti dávam hlavne trojku – Misteria s orientálnymi motívmi. Nesklamú ani pomalšie piesne, ako napr. chytľavá Another Last Time, Save the Date… Pri úvode som mal z celého albumu vysoké očakávania.

Bohužiaľ táto nahrávka nebude úplne bez chyby. Dostalo sa tam aj pár zbytočných kúskov, ktoré kazia dojem. Mám na mysli cover klasiky od Abby – S.O.S (v 9-tke Marry you budete počuť, že Gotthardi vedia balady robiť a nemusia si vypomáhať covermi), alebo pomyselnú vatu v podobe piesní Man on A Mission, No Time to Cry….

13 nie je pre Gotthard nešťastím. Cestu k ušiam fanúšikov kapely a aj ľudí, ktorí sa s ním stretnú po prvýkrát si určite nájde. O niečo menšia stopáž by mu však svedčala. Na druhej strane, existuje aj tlačítko ,,ďalšia skladba“ 😀

Lineup:

  • Nic Maeder – spev
  • Leo Leoni – gitary
  • Freddy Scherer – gitary
  • Marc Lynn – basa
  • Hena Habegger – bicie

Tracklist:

  1. Bad News
  2. Every time I Die
  3. Missteria
  4. 10.000 Faces
  5. S.O.S
  6. Another last Time
  7. Better than Love
  8. Save the Date
  9. Marry You
  10. Man on a Mission
  11. No time to Cry
  12. I can say I´m Sorry
  13. Rescue Me

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo:Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.gotthard.com/
https://www.facebook.com/gotthard/
https://www.twitter.com/gotthard/
https://www.nuclearblast.de/gotthard/
https://www.instagram.com/Gotthard_band/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *