Firewind – Firewind

Firewind, grécka power metalová kapela, začala skôr ako projekt, než ako skupina. Po ukončení umeleckej školy v roku 1998 mladý grécky gitarista Gus G (Kostas Karamitroudis) nahral s pomocou priateľov demo, aby ukázal svoje gitarové zručnosti potenciálnym vydavateľom.

Názov Fire Wind odvodil z albumu Fire Wind, od formácie Uliho Jona Rotha – Electric Sun a používal ho na uvádzanie dema na trh s názvom Nocturnal Symphony. Kapela zaujala a odvtedy nahrala deväť štúdiových albumov. Ako iste viete, Gus zaujal aj samotného Ozzyho Osbourna.

15. mája tohto roku im vyšiel už deviaty, tentokrát rovnomenný album Firewind. Počas nahrávania však kapelu opustili spevák Hennig Basse a klávesista Bob Katsionis. Kapela nakoniec siahla po megaznámom Herbiem Langhansovi (Voodo Circle, Avantasia).

Perfektné hudobné prevedenie, to je v skratke opis celého albumu. Skvelá technika gitarových sól je muzikantsky bezchybná a dychberúca. Dostane vás to a nevadí, že piesne nie sú práve najorignálnejšie.

Ten feeling klasických heavy/speed metalových skladieb z 90. rokov je prosto niečo, čo chcete počuť. Herbieho magnetizujúci hlas vás prilepí k slúchadlám a nedovolí vám vypnúť. Muzika sa cez vás prevalí ako povodeň a totálne vás zvalcuje. Toľko energie asi zažijete len pri slnečnej erupcii. Je to ekologicky čisté dobíjanie batérií.

Neuveriteľne som si tento album vychutnala. Mám fakt rada dobré gitarové sólo a tu je ich dosť aj na nášup. Mať klobúk, zložím ho.

Lineup:

  • Herbie Langhans – spev
  • Gus G. – gitary, klávesy
  • Petros Christo – basa
  • Jo Nunez – bicie

Hostia:

  • Bob Katsionis – klávesy (5)

Tracklist:

  1. Welcome to the Empire
  2. Devour
  3. Rising Fire
  4. Break Away
  5. Orbitual Sunrise
  6. Longing to Know You
  7. Perfect Stranger
  8. Overdrive
  9. All My Life
  10. Space Cowboy
  11. Kill the Pain

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka: 

Linky:
http://firewind.gr/
https://www.facebook.com/firewindofficial

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *