David Readman (Room Experience, Pink Cream 69, ex-Voodo Circle) – ,,Som si istý, že sme pripravení vyraziť na pódia…”

David Readman 2020Existujú tri skupiny muzikantov. Menej aktívni, aktívni a hyperaktívni. Do tej tretej patrí aj britský spevák David Readman. Mnohí ho poznajú hlavne z nemeckej kapely Pink Cream 69, no má za sebou množstvo projektov. Naposledy s talianskymi kolegami (Gianluca Firmo, Dave Rox a ďalší…) z AOR projektu Room Experience vydal už druhý album – The Night Goes On. Okrem toho rozbehol aj špeciálne zoskupenie – Immunity for the Masses a minulý rok prespieval skladby britskej NWOBHM  klasiky – Tank. O tom všetko, o Pink Cream 69 a aj ďalších veciach sa dozviete v nasledujúcom rozhovore:

Zdravím David. S talianskymi kolegami Gianlucom Firmom, Daveom Roxom a spol. čoskoro vydáte nový album. Ako by si opísal projekt Room Experience niekomu, kto o vás ešte nepočul?

David Readman: Zdravím. Dali sme sa dokopy cez Alessandra Delvecchiho. Vtedy sme spolupracovali vo Voodo Circle. Zavolal a spýtal sa, či by som mal záujem. Povedal som mu, pošli mi nejaké piesne, aby som počul aké sú. No keď sa tak stalo, hneď som si ich zamiloval, pretože boli naozaj kvalitné. 😉

Popíš album Another Time And Place svojimi slovami.

David Readman: Pracovali sme na ňom dlhú dobu. Video pre prvý album bolo dokončené v Taliansku pred dvoma rokmi, takže sa cítim skvele, keď bude vonku. Je trochu viac heavy a vhodnejší pre môj hlasový rozsah.

Porozprávaj niečo o jeho nahrávaní.

David Readman: Ako som uviedol, o nahrávaní a piesňach sme začali diskutovať asi pred troma rokmi. Spev som nahrával v domácom štúdiu a fungovalo to výborne. Mnohé demá sú s hlasom Davea Roxa, ktorý je taktiež skvelým spevákom a aj výborným učiteľom spevu.

Je šanca, že by sa z Room Experience stala plnohodnotná kapela?

David Readman: Áno. Myslím si, že z fotografií k albumu je vidno, že sme na ňom pracovali ako skutočná kapela. Som si istý, že sme pripravení vyraziť na pódia, keď príde správny čas.

Room Experience 2020

Hyperaktívny muzikant

OK, poďme na ďalšie kapely. Tento rok si sa pridal aj k zoskupeniu Immunity for the Masses. No na internete je pomerne málo informácii. Čo je to za projekt?

David Readman: Áno, singel sme vydali 12.5.2020. Bolo to v podstate šialené – vytvoril som kapelu a album kvôli situácii okolo Covid19. Bol LOCKDOWN, takže celý album aj videoklip bol nahraný doma. Situáciu vystihuje aj názov kapely.

Minulý rok si s gitaristami Mickom Tuckerom a Cliffom Evansom vydal album Re-Ignition obsahujúci znovu nahraté skladby kapely Tank. Plánujete v budúcnosti aj album s novými piesňami?

David Readman: O áno. Minulý rok sme hrali v Austrálii, Japonsku a z časti aj v Európe. Takže určite budeme pokračovať čo najviac, ako to bude možne, aj keď to tento rok nevyzerá dobre.

Domovská kapela

Ďalšia otázka bude smerovať na tvoju, takpovediac domovskú kapelu Pink Cream 69. Minulý rok vás opustil basák Dennis Ward a tento rok ste sa bohužiaľ rozišli s gitaristom Uwem Reitenauerom. Čo sa to deje?

David Readman: To nie je ľahký príbeh, aby som bol úprimný. Chalani mali toho dosť a rozhodli sa pohnúť ďalej, ale nebolo to v zlom.

Chystá sa nejaký nástupca posledného albumu Headstrong (2017)?

David Readman: Áno, naozaj sme zložili piesne. No iná vec je, že Covid19 tejto situácii nepomáha.

Pink Cream 69 2020

Osobné otázky

Spolupracuješ s mnohými zoskupeniam. Podľa akých kritérií si ich vyberáš?

David Readman: Musím to tak cítiť a ešte dôležitejšie je, aby piesne vyhovovali môjmu speváckemu štýlu. Zároveň je dôležité aby som si s ľuďmi sadol.

Čo by si poradil začínajúcim muzikantom?

David Readman: Učte sa na svoj nástroj a usilovne na tom pracujte. 🙂 Avšak pre ďalší úspech musíte byť dobrým obchodníkom, a to nie je ľahké.

Tak to bol už záver. Veľmi pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

David Readman: Ďakujem za prečítanie a dúfajme, že sa čoskoro vrátime do normálneho života s koncertmi a živou muzikou!

Youtube ukážky:

Linky:
https://www.roomexperienceofficial.com/
https://www.facebook.com/roomexperienceofficial/
http://www.pinkcream69.de/
https://www.facebook.com/PinkCream69Official/
https://www.facebook.com/artofmelodymusic/
https://www.burningmindsgroup.com/art-of-melody-music/
https://www.instagram.com/burning_minds_music_group/

Foto David Readman: https://www.metal-archives.com/artists/David_Readman/8294

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *