Synapse Failure – Submissively Welcome Death

Synapse Submissively coverĎalšia nádej slovenského death metalu bola vydaná na českom labeli Support Underground, aj keď nejde o úplne mladú krv. Chalani sa činia už od roku 2009.

Synapse Failure sa dali dokopy v Bošanoch, neďaleko Topoľčian, po rozpade zoskupenia Disgrace Fall. Neminulo ju zopár personálnych zmien, posledný bubeník pôsobí vo formácii Caliber X.

Svoj debut Submissively Welcome Death nahrali v hudobnom štúdiu v Žabokrekoch u Jura Kankulu, ktoré sama kapela všetkým odporúča.

Ich prvotina má osem skladieb a dohromady niečo cez polhodinu. Album otvára intro a po jeho skončení začína ťažká kovová jazda. Tradičné dva vokály, časté zmeny rytmov a tvrdé aj melodické riffy vás budú prenasledovať až do konca.

Kompozícia sa drží klasických osvedčených postupov, pracuje sa tu s prvkami black metalu a grindcoru. Zvuk evokuje starú škandinávsku školu a podľa mňa je vydarený.

Texty sa zaoberajú napríklad smrťou z pohľadu samovraha, eutanáziou, agóniou nevyliečiteľne chorých, poslednými chvíľami obetí masových vrahov, sériovými zabijakmi samotnými a narušenou psychikou človeka. Veľmi originálny a temný je artwork z rúk Phenomena Graphix, ktorý vychádza zo spomínaných tém a rovnako skvelé, prepracované a netradičné je aj logo kapely.

Synapse Failure nahrali veľmi slušný debutový album, ktorý ale v určitých momentoch pôsobí trošku monotónne. Avšak svojich fanúšikov si nepochybne nájde.

Lineup:

  • Michal Štrbka – spev, basa
  • Peter Benko – gitary, vokály
  • Martin Benko – gitary
  • Peter Balušík – bicie

Tracklist:

  1. Picture Of Innocence (Intro)
  2. In A Sick Brain
  3. Blood And Scream
  4. Mr. Fritzl
  5. Submissively Welcome Death
  6. Your Choice
  7. Demons In Us
  8. Angel Of Mercy

Rok vydania: 2019

Vydavateľstvo: Support Underground

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/synapsefailureofficial/
https://bandzone.cz/synapsefailure
https://www.instagram.com/synapsefailureofficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *