Postapokalyptický Benefit pre Collosesum – Catastrofy + Surgery; 19. jún 2020; Collosseum Club – Košice

Jedným z mojich životných zistení je, že merítkom úspechu je aj napríklad počet žien na podujatí. Je úplne fuck, či je to metal, alebo skoky na lyžiach. A dievčat bolo včera v Colle neúrekom.  😉 Atmosféra predčila predošlý koncert zo 6. júna hneď od začiatku a každou minútou mala stúpajúcu tendeciu. Asi 200 divákov privítalo hostí z Popradu a Bratislavy. Košické publikum je svojské a náročné, žiadna kapela tu nemá na ružiach ustlané, nech príde odkiaľkoľvek.

Ako prvé sa predstavilo popradské kvarteto Surgery a hneď strhlo do kotla zopár metalistov a punkerov. Tých postupne pribúdalo, skočil tam aj samotný spevák, lepšil sa zvuk aj výkon kapely. ,Chirurgovia’ produkujú death metal a dali mi aj svoj playlist. Košické publikum sa snažili zničiť takmer všetkými skladbami z posledného albumu Absorbing Roots z roku 2018, vydaného u Support Underground, staršími skladbami Knot in the Head, Brutality, Violence, Living Dead a dvoma novými vecami. Okolostojaci si šuškali, že každou skladbou hrajú lepšie a lepšie a tak sa im podarilo vytvoriť skvelú atmosféru a pripraviť pôdu pre svojich ,kolegov’ z branže. Diváci boli v eufórii.

Thrash metaloví blaváci Catastrofy sú hviezdami domácej scény a publikum ich tak aj privítalo. Počas ich jazdy sa rozpútal pod pódiom riadne divoký moshpit. Dokonca došlo aj na stage diving, kde sa predviedli hlavne dievčatá. Zvuk bol skvelý, bolo rozumieť aj slovenským textom. Repertoár tvorili skladby zo všetkých doterajších nahrávok kapely, pamätám si skladby Jebem vaše idoly, Hurá,vojna a Zbojnícky tanec. Rozpútalo sa pravé metalové peklo, ktoré kapela zakončila grindcoreovým prasopalom a dancefloorovým remixom s tancovačkou.

Obidve kapely pridávali a publikum ich vyprevádzalo potleskom. Výborný koncert, ktorý potvrdil to, čo ukázal ten prvý. Že slovenská metalová scéna má stále veľký potenciál a môže sa smelo postaviť zoči-voči zvyšku sveta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *