Terra Atlantica – Age of Steam

Pravdepodobne všetci mi dáte za pravdu, že kapiel hrajúcich priamočiary epický power metal už v súčasnosti nie je veľa. No tento štýl rozhodne nie je mŕtvy. To môžeme vidieť napr. aj u nemeckej kapely Terra Atlantica.

Na scénu prišli v 2014-tom a o tri roky nato vypustili do sveta debut A City Once Divine. V auguste tohto roku vydali jeho pokračovanie Age of Steam, tentokrát už pod väčším vydavateľstvom Pride & Joy Music.

V prvom rade treba pochváliť aj zaujímavý textový motív. Tak ako na začiatku aj tu sa venujú tematike Atlantídy – no rozhodli sa ju poňať zaujímavým spôsobom. Je 19. storočie – začiatok priemyselnej revolúcie. Britské impérium sa cíti Atlantídou ohrozené a snaží sa eliminovať svojho rivala.

Hudba sa nesie v duchu vzorov členov Terra Atlantica – čiže Rhapsody, Edguy, alebo Avantasie. Čiže budeme tu mať rýchle tempá, zborové spevy (sem tam trochu ,,sabatonovské”) a hlavne množstvo úchvatných melódii. Akýmsi spestrením sú aj symfo-kláveosvé vyhrávky. Tristan Harders síce nie je žiaden Kiske ani Fabio Lione to však vôbec nevadí. Jeho hlas do muziky Terry Atlanticy skvelo pasuje. V The Treachery of Mortheon sa do spevu zapojí aj hosť – Oleg Rudych (Magistarium). Aj keď podobné kapely majú vo zvyku robiť aj dlhé skladby, na tejto platni nájdete len jednu takú – poslednú Until the Morning Sun Appears.

Vytknúť sa dá zrejme len určitá klišovitosť v niektorých textoch – trebárs Forces of the Oceans, Unite! (,,We stand up and fight – Fight – Fight – Fight“), resp. pri spomínanej poslednej piesni albumu („I’m rising from the darkness. I’m facing all my fears. Together we’ll be stronger. Side by side until the morning sun appears“)

Každopádne na A City Once Divine odviedli Terra Atlantica dobrú prácu. Ak sa im podarí dostať svoju muziku k väčšiemu počtu ľudí, môžu byť úspešní. Možno rovnako ako ich vzory.

Lineup:

  • Tristan Harders – spev, gitary
  • Frederik Akkermann – gitary
  • Julian Prüfer – basa
  • Nico Hauschildt – bicie

Hostia:

  • Alex Hunzinger – orchestrálne aranžmány
  • Oleg Rudych – spev
  • Gabriel Tuxen (Seven Thorns) – gitary

Tracklist:

  1. Rebirth 1815 (intro)
  2. Across the Sea of Time
  3. Mermaids’ Isle
  4. Age of Steam
  5. The Treachery of Mortheon
  6. Forces of the Oceans, Unite!
  7. Quest into the Sky
  8. Believe in the Dawn
  9. Gates of the Netherrealm
  10. Rage of the Atlantic War
  11. Until the Morning Sun Appears

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Pride & Joy Music

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.terra-atlantica.de/
https://www.facebook.com/terraatlantica/
https://www.instagram.com/terraatlantica/
https://www.youtube.com/channel/UCeqtCIaw70sqpzUs-N9R8bw

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *