Verpa – Peklo na zemi

Verpa PekloPočiatky thrash death metalcoreovej skvadry z českého Nového Bohumína siahajú až do roku 1985, ale až toto leto sa dočkala svojho prvého oficiálneho zárezu na labeli Independent.

Nahrali ho v jablunkovskom GM Recording Studio, mix a mastering poriešili v poľskom štúdiu Hertz, kde sa bratia Wieslavskí postarali o masívny sound. Tí už majú za sebou spoluprácu s Behemoth, Vader, či Decapitated.

Ako inak, podarilo sa im dosiahnuť špinavý thrashový zvuk z 90. rokov minulého storočia. Deväť skladieb s optimálnou dĺžkou necelých tridsať minút drží neuveriteľne pohromade.

Nahrávka sa drží po celý čas jasne vytýčeného smeru a tým je nekompromisnosť, surovosť a ostrosť. Po hudobnej stránke sa jednoznačne prikláňajú k thrash metalu, ktorý sa piekol v americkej Bay Area v 90. rokoch 20. storočia, okrášlenom o občasné melodické vyhrávky a skvelé sóla.

Stopy death metalu sú najviac viditeľné hlavne vo vokáloch. Dominantný scream je miestami doplnený o temný growl. Vážne české texty ešte zvyšujú celkovú naliehavosť albumu.

Posolstvo: ,,Osloboďte sa z vlastného väzenia, do ktorého nás uvrhli. Zastavme sociopatov a psychopatov, nepočúvajme ich, len nás zneužívajú, aby nás mohli ovládať. Peklo na Zemi musí definitívne skončiť.“

Skutočný thrash metal.

Lineup:

  • George – spev
  • Michal “Metal” Nowak – gitary
  • Juraj “Ďuri” Zajíček – basa
  • Tom “Chreňo” Chrenko – bicie

Tracklist:

  1. Nikdo neví
  2. Peklo na zemi
  3. Ó Pane svůj
  4. Iluze
  5. Svatá touha
  6. Neubližuj
  7. Loutka
  8. Běž!
  9. Havraní stezka

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

https://www.youtube.com/watch?v=1-0W2eSsE2g

Linky:
https://www.facebook.com/verpabohumin
https://bandzone.cz/verpa
https://www.youtube.com/channel/UCF9rM5EYud8_T_UHN2U0fig

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *