Vader, Mass Worship – Pandemic Madness Tour; 16.9.2020; Collosseum Club – Košice

Vzhľadom k aktuálnym problémom s koronavírom došlo na československom turné Vader + hostia k zmenám na poste predkapiel. Namiesto dvoch predskokanov, gréckych Chronosphere a ruských Fallcie, sa na cesty s Piotrovou svorkou nakoniec vydali Švédi Mass Worship.

Asi 200 platiacich a zamaskovaných divákov sa o 19.30h konečne dočkalo začiatku koncertu. Na pódium sa dostavilo kvinteto zo Štokholmu. Vznik tohto spolku sa datuje do roku 2016 a vlani vydal svoj debutový rovnomenný album.

Mass Worship zahalili klub do ťažkého, temného, miestami až psychedelického mixu deathu, hardcoru a crustu, ktorého korene siahajú až k počiatkom škandinávskeho metalu a vkusne dopĺňa ich bohaté dedičstvo. Publikum bolo spočiatku vlažné a pomaly sa preberalo k životu.

Tridsať minút pulzujúceho bubnovania a stabilnej riffovej práce v kombinácii s vokálnymi výbuchmi vyžarovali surový hnev, ktorý bol celkom podmanivým zážitkom. Košickí fanúšikovia to ocenili, aj keď netrpezlivo čakali na hviezdy večera.

Tie zahájili svoj set o 20.30h a nálada začala hneď stúpať. Vader patrí k svetovej špičke už takmer štyri dekády a na Slovensku sú už ako doma. Poliaci sú stále pri sile a neohrozene nesú vlajku death metalu. Svojich predchodcov a súputníkov prekonávajú v množstve zla a agresivity, ktoré dokážu vtesnať do každej skladby.

Ich smrtiaca produkcia včera zahŕňala, ako inak, neľútostné riffy, rytmickú smršť britského bubeníka Jamesa Stewarta, majestátnu atmosféru, ale aj melodické pasáže, ktoré strhávali do kotla čoraz viac ľudí. Okrem skladieb zo zatiaľ posledného, dvanásteho albumu Solitude in Madness, zazneli aj kompozície zo starších počinov ako napríklad De Profundis, Litany, či Future of Past. Publikum bolo nadšené a Vader museli pridávať.

Opäť sa ukázalo, že napriek pandémii budeme počúvať metal na moriach a oceánoch, na plážach, na poliach, v uliciach a nikdy sa nevzdáme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *