Mitochondrial Sun – Sju Pulsarer

mitochondrial sun sju coverMám dojem, že vo Švédsku musí byť niečo vo vode alebo vo vzduchu, keď je tam toľko skvelých muzikantov.

Gitarista Niklas Sundin po odchode z Dark Tranquillity založil sólový projekt Mitochondrial Sun, ktorý má silne elektronický zvuk, obohatený o klavír a violončelo.

Originalita

Prvotina M. S. – Sju Pulsarer vyšla 11. marca 2020 vo vydavateľstve Argonauta Records a obsahuje epickú, skoro filmovo znejúcu hudbu. Žánrovo by som ju asi zaradila niekde medzi atmospheric black metal a alternatívny rock.

Ale mám dojem, že zaškatuľkovanie je to posledné, o čo Niklasovi ide. Piesne sú plné skvelých gitarových riffov a dokonale vyrátaných zmien rytmov.

Temné drsné tóny sa striedajú s jemnejšími a všetko spolu to tvorí zaujímavú zmesku, pri počúvaní ktorej sa zabudnete chvíľami nadýchnuť.

Zhrnuté a podčiarknuté

Parádne naaranžované, chvíľami až psychedelické skladby vás unesú na cestu do vášho vnútra. Zmenšíte sa a budete putovať vlastnými žilami spolu s krvou a preniknete až k svojmu DNA. Na konci nájdete sami seba.

Atmosféra albumu je skvelá. Je to muzika, ktorá vo vás zostáva a doznieva veľmi pomaly.

Lineup:

Niklas Sundin – všetky nástroje

Tracklist:

  1. Pulsar 1
  2. Pulsar 2
  3. Pulsar 3
  4. Pulsar 4
  5. Pulsar 5
  6. Pulsar 6
  7. Pulsar 7
  8. Noll Och Intet

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Argonauta Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.mitochondrialsun.com
https://www.facebook.com/niklassundinofficial/
https://mitochondrialsun.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *