Majestica – A Christmas Carol

Majestica A Christmas Carol coverStaronová partia Tommyho Johanssona – Majestica v roku 2019 zažiarila debutom Above the Sky a koncom min roka sa pustili do veľkolepého projektu – muzikálu na motív legendárnej knihy Ch. Dickensa – A Christmas Carol (Vianočná Koleda).

Ak tento príbeh náhodou nepoznáte, tak v krátkosti. Hlavnou postavou je Ebenezer Scrooge, lakomý a nepríjemný starec. Postupne ho navštívi duch jeho obchodného partnera J. Marleyho a po ňom ďalší duchovia (Duch minulých, Duch súčasných a Duch budúcich Vianoc). Ebenezer ma strašné vízie, no nakoniec sa zmení o 180 stupňov.

Už úvodná skladba A Christmas Story svedčí o tom, že kapela to pojala naozaj veľkolepo. Tommyho (ktorý sa do spevu poriadne oprel) dopĺňajú mohutné zbory a nechýbajú ani vianočne znejúce melódie.

Spomínané zbory a party za jednotlivé postavy spievajú členovia kapely a hostia. Tento vzorec je použitý prakticky vo všetkých piesňach. Nasledujú  rovnako ako ide príbeh (Scrooge a jeho pisár; návšteva ducha Marleyho; príchod ostatných duchov a optimistický záver). Niektoré však majú hovorené intrá.

Daný album vás jednoducho úplne pohltí a keďže Tomy a spol. opäť dávajú dôraz na rýchlosť (nový bubeník Joel Kollberg si zaslúži pochvalu), ani si neuvedomíte že už znie outro A Majestic Christmas Theme. Teda inštrumentálna skladba v dĺžke päť minút.

Myšlienka zhudobnenia A Christmas Carol sa naozaj vydarila a máme tu nový štýl ,,vianočný power metal“. Ten nemusí byť nevyhnutne o koledách v ,,metalovom šate“.

Lineup:

  • Tommy Johansson – spev, gitary, piano, rolničky
  • Alex Oriz – gitary, spev
  • Chris David – basa, spev
  • Joel Kollberg – bicie, spev

Hostia:

  • Anders Sköld – spev
  • Henrik Lindfors – spev
  • Hanne Hermansson – spev

Tracklist:

  1. A Christmas Carol
  2. Christmas Story
  3.  Ghost of Marley
  4. Ghost of Christmas Past
  5. The Joy of Christmas
  6. Ghost of Christmas Present
  7. Ghost of Christmas to Come
  8. A Christmas Has Come
  9. A Majestic Christmas Theme

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://majesticametal.com/
https://www.facebook.com/Majesticametal/
https://www.instagram.com/majesticametal/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *