Mindwork – Cortex (EP)

V tejto komplikovanej dobe čoraz viac ľudí produkuje, alebo vyhľadáva jednoduchú zábavu. Našťastie, nie všetci umelci a poslucháči sa prispôsobujú súčasnému trendu. Mindwork, v minulosti trojica, dnes kvarteto, vyrába progresívny a experimentálny death metal.

Hudba bez takýchto technických kapiel by bola len čiernou pustatinou. Gitarista a spevák Martin Schuster stojí aj za projektmi Face The Day a Martians.

Pražáci sa vracajú po ôsmich rokoch. Nahrávka Cortex je veľmi emočná, prirodzená a živá. Dovolím si ich prirovnať k Pestilence v období albumu ,Spheres’, Cynic, Dream Theater, melódiami k Alice in Chains a Slipknot. Fantazijné smooth-jazz-art-rockové pasáže prirodzene striedajú grungeové refrény a riffmi nabité časti.

Dosť temne naladení Mindwork sa rozhodli preskúmať ľudskú psychiku a rozpad osobnosti. Na albume hosťuje Bobby Koelble, ktorý sa podieľal na nahrávaní ,Symbolic’ od kultových Death. Na ploche necelých 17 minút však nenájdete žiadne šialené ,rýchlovky’.

EP otvára zádumčivé klavírne intro a tri nasledujúce skladby sú stvorené z premyslených rytmov a nálad, ktoré dopĺňa akurátne ,chorobný’ hlavný vokál. Virtuózne sóla mi občas evokujú Švéda Yngwieho Malmsteena. Zoskupenie z bývalého hlavného mesta Československa bolo dokonca nominované na cenu Anděl a v roku 2009 si zahrali aj v košickom klube Collosseum so spomínanými Cynic.

Je to mimoriadne originálna kapela a ich EP kandiduje na jednu z nahrávok tohto roku. Priam snový death metal.

Lineup:

  • Martin Schuster – spev, gitary
  • Jiří Rambousek – gitary
  • Dominik Vozobule – basa
  • Filip Kittnar – bicie

Hostia:

  • Bobby Koelble – gitary (sólo 2)

Tracklist:

  1. Beyond the Cortex
  2. Depersonalized
  3. Last Lie Told
  4. Grinding the Edges

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/mindwork
http://mindwork.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/MindworkOfficial

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *