Novinky z prostredia interpretov Soulfly, Warrior Path, Sordid Malice, Svieca vo vetre

Soulfly začali nahrávať nový album

22.1.2021

soulvsLegendárna brazílska thrash metalová formácia Soulfly začala nahrávať nástupcu úspešného albumu Ritual (2018).

Samotný proces prebieha v štúdiu Platinum Underground v americkom Phoenixe pod dohľadom producenta Arthura Rizka (Cavalera Conspiracy, Power Trip, Code Orange).

maxcav

Max povedal: ,,Na novinke pracujem s mojím synom Zyonom od júna minulého roka. Teraz v štúdiu pod dohľadom producenta Arthura Rizka vytvárame skutočne divokú nahrávku. Očakávajte neočakávané! Žiadne pravidlá, žiadne limity, žiadne obzeranie sa za minulosťou. Iba čistý Soulfly!“

Zatiaľ nepomenovaný album bude vydaný koncom tohto roka. Čoskoro pribudnú ďalšie informácie.

Linky:
http://www.soulfly.com/
https://www.facebook.com/SoulflyOfficial/
https://www.instagram.com/thesoulflytribe/

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Warrior Path – chystaný album s Danielom Heimanom

20.1.2021

wpbHeavy metaloví Warrior Path vydajú 1. marca druhý album The Mad King. Bude to prvý počin s novým spevákom – Švédom Danielom Heimanom, ktorý sa preslávil v kapele Lost Horizon.

wpcov

Tracklist:

  1. It Has Begun (Instrumental)
  2. The Mad King
  3. His Wrath Will Fall
  4. Beast Of Hate
  5. Don’t Fear The Unknown
  6. Savage Tribe
  7. Avenger
  8. Out From The Shadows
  9. Neverending Fight
  10. Last Tale

Warrior Path pochádzajú z gréckych Atén. Vznikli v roku 2019, pôvodne ako one man projekt gitaristu Andreasa Sinanogloua. Krátko po vydaní rovnomenného debutu sa z nich stala plnohodnotná kapela v zostave:

  • Daniel Heiman – spev
  • Andreas Sinanoglou – gitary
  • Bob Katsionis – basa, gitary, klávesy
  • Dave Rundle – bicie

Linky:
https://warriorpath.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/warriorpathgr/
https://www.facebook.com/symmetricrecords/

Zdroj: ANGELS PR

Sordid Malice – nové EP

19.1.2021

smNadišiel čas súmraku a beznádeje. Symfonický horor metalový projekt Sordid Malice oznamuje vydanie svojho EP. Rok od začiatku celosvetovej pandémie a stvorenia prvej hniloby v podobe singla “„A Wastebasket Made Of Human Skin“ vyjde zbierka zvukových hororov s názvom „Whole Human Bones …And Fragments“.

smep

Tracklist EP je nasledovný:

  1. A Wastebasket Made Of Human Skin
  2. What’s One Less Person On The Face Of The Earth, Anyway?
  3. Toungeless In Dead Mountains
  4. Women Screaming For Their Children
  5. Depraved Presence In The Murderhouse

„Whole Human Bones …And Fragments“ bude k dispozícii od 19. marca 2021 na všetkých streamovacích digitálnych platformách a bandcampe Sordid Malice. CD verzia momentálne nie je v pláne.

Sordid Malice je bočný projekt, ktorý vytvorili Necronymous (Iria, Merged In Abyss) a Nihil (Iria, ex-Khadaver). Je to symfonický black metal, ktorý sa textovo zameriava na hororové príbehy a životy známych sériových vrahov. V projekte si Nihil vzal na starosť orchestrálne pasáže a vokály. Necronymous zasa bicie, gitary a basgitaru. O textovú stránku a koncepty sa starajú obaja.

Grafiku na obal EP nakreslila Katarína Chochoľáková.

Tlačová správa

Svieca vo vetre – (Ne)poznaní rockeri s druhým albumom

18.1.2021

svnMladá kapela vstúpila do šiesteho roku svojej existencie. Po debute s názvom „Zatúlaný pes“ prichádza čerstvá novinka „(Ne)poznaní“.

Chalani zo Sviece sa poznajú prakticky od malička. Aj keď každý z nich je fanúšikom rôznych hudobných štýlov, spojila ich práve tá rocková. „Náš štýl nadobudol konkrétne kontúry až po vydaní druhého albumu. U nás to funguje tak, že každý člen priloží ruku k dielu, povie svoj názor a výsledok je teda súhrou všetkých nás,“ povedal spevák skupiny Matej Bezecný s tým, že nahrávanie zabralo skupine zhruba rok.

K druhému albumu pripojila Svieca vo vetre aj videoklip, a to k piesni TMA. „Natáčal sa v okolí Beluše. Kamery a strihu sa chopil mladý začínajúci kameraman Christián Ďuriš. Vďaka tomu, že tvoríme dobrú partiu sme sa mohli podeliť aj s nepodareným záberom, ktorý sme síce vyzeral hrozivo, ale všetko dobre dopadlo,“ dodal Matej.

Aj počas protipandemických opatrení Svieca vo vetre pracuje na ďalších nových skladbách. Na album sa všetky nezmestili, a preto ich skupina bude svojim fanúšikom dávkovať postupne.

Linky:
http://www.sviecavovetre.sk/
https://www.facebook.com/sviecavovetre

Zdroj: VOLUME PRODUCTION

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *