Anaxagor – Anaxagor

Anaxagor Anaxagor coverAnaxagoras bol grécky predsokratovský filozof, ktorý patril k tzv. iónskej škole. Podľa neho bol pomenovaný kráter na privrátenej strane Mesiaca.

Francúzi Anaxagor však nemieria ku hviezdam, ale rovno do vášho xichtu, ktorý bude musieť vydržať zopár tvrdých direktov a hákov, spojených s vykĺbením hlavy a zabitím krku.

Thrash/death metalové kvinteto z Bordeaux je na scéne od roku 2017 a kombinuje staré aj nové vplyvy z obidvoch strán Atlantiku. Dobre vyvážený ,huhu’ koktail ponecháva dosť priestoru pre riňavú a temnú atmosféru deathu, ale aj groove efektivitu thrashu.

Aj keď tieto žánre samotná kapela nevynašla, dokážu ich prinútiť úprimne hovoriť a rozumne vyzdobiť filmovými odkazmi a témami z videohier.

Najzaujímavejšie skladby sú pre mňa Stomping An a Face (inšpirovaná dystopickým románom Georga Orwella), Shepard (kde môžete počuť alarm z Votrelca), Fame of Thrash, Louder Than All, Born to Frag a Panopticon.

Je to rozmanitý album a galskí kohúti si neberú rukavice ani masky, aby svojím debutom rozmlátili lebky, ktoré sa im postavia do cesty.

Lineup:

  • Alex – spev
  • Antonin Congy – gitary
  • Rémi – gitary
  • Mathieu – basa
  • Jérémie Lfm – bicie

Tracklist:

  1. The Plague
  2. Shepard
  3. Stomping on a Face
  4. Rise from Your Grave
  5. Fame of Thrash
  6. Panopticon
  7. Blood Lord
  8. Louder than All
  9. Born to Frag
  10. Toxic Troll

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Great Dane Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/AnaxagorBX/
https://anaxagor.bandcamp.com/releases/
https://www.youtube.com/channel/UCsLMzfuqIjjIZuFDJO51Ezg/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *