Awrizis – Gears of Fear

Česká formácia Awrizis minulý rok opäť zmenila vydavateľstvo. Od Metal Gate prešli k našim Slovak Metal Army. V decembri im vydali už ich tretí album, ktorý je o čosi temnejší ako jeho predchodcovia. Hlavným mozgom tohto spolku je gitarista a spevák Frodys, ktorý stojí aj za kapelou Postcards From Arkham.

Promo materiály kvarteta z Havířova hovoria o hybridnom death/thrash/groove metale. Podľa mňa aj s prímesou rocku, melodického blacku a možno až filmovej hudby. Sugestívne zasnenia sa striedajú s občasnými blastbeatmi. Každá skladba žije vlastným životom a rozpráva svoj smutno-temný príbeh. Dosť umelecky poňatý crossover, ktorý akoby hľadel k tragicko-baladickým smerom, zahmlievajúc hranice medzi snom a bližšie nedefinovanou realitou.

Okrem tradičných nástrojov tu často počujeme melancholický klavír, akustické gitary, tajomný šepot, doplnené o sľubné thrashové riffy a hymnické pasáže. Takmer dokonalá symbióza brutality a krehkosti. Nezvyčajná pestrosť nie je prehnaná a tvorí zomknutý celok.

Napriek určitým výhradám k zvuku sa jedná o celkom originálne a zaujímavé dielo, inšpirované tvorbou Franza Kafky a súčasnou situáciou v spoločnosti.

Lineup:

  • Marek “Frodys” Pytlik – spev, gitary
  • Hanz – gitary
  • Vencur – basa
  • Igor – bicie

Tracklist:

  1. Where the True Nature of Human Dwells in Shadows
  2. The Great Plague
  3. North of My Heart
  4. Broken Clocks
  5. Veins vs. Wires
  6. The Racing Heart
  7. Quarantined (My Home, My Grave)
  8. Dehumanized 03:35
  9. Signs in the Sky

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Slovak Metal Army

Full album:

Linky:
http://www.awrizis.xf.cz/
https://www.facebook.com/AWRIZIS
http://bandzone.cz/awrizis
https://awrizis.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/Awrizis

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *