Winterage – The Inheritance of Beauty

Winterage The Inheritance coverNajznámejšou symphonic-metalovou formáciou z Talianska sú asi Rhapsody of Fire, prípadne ich odnože Luca Turilli’s Rhapsody a Turilli/Lione Rhapsody. Zďaleka však nie sú jedinou talianskou kapelou tohto žánru. Mnohí isto poznáte napríklad Secret Sphere, niektorí možno Thy Majestie.

No a v roku 2008 bola v Janove založená banda Winterage. V januári vydali nasledovníka debutu The Harmonic Passage z roku 2015 nazvaný The Inheritance of Beauty.

Rhapsody of Fire nie sú v úvode spomenutí len náhodou. Keď vložíte toto CD do prehrávača, resp. keď si zapnete prvú skladbu, tak si všimnete, že je tam cítiť príchuť R.o.F. (hlavne zborové spevy, občas gitara).

No obviniť ich z kopírovania by bolo samozrejme prehnané. Hlavný rozdiel je pravdepodobne vo folkových a orchestrálnych prvkoch. Winterage ich používajú veľmi masívne a rozhodne s nimi vedia pracovať. Najlepším dôkazom sú piesne ako The Wisdom of Us alebo Of Heroes and Wonders. Taktiež Daniele Barbarossa je iným typom speváka ako Fabio Lione, aj keď pravdepodobne patrí k jeho vzorom.

Okrem R.o.F. sa Winterage ,,kamarátia“ aj s Nightwish. V balade La Morte di Venere budete počuť aj ,,tajomnú“ (jej meno v materiáloch k albumu neuviedli), operne znejúcu speváčku, a určite si pri nej spomeniete napríklad na debut Angel Fall First od spomínaných severanov.

Na záver tu máme ešte epickú, temnú a až 17 minútovú skladbu The Amazing Toymaster. Mňa osobne trochu nudila, viac mi sadli krátke ,,power/symphonic/folk vypaľovačky“. Vás však možno zaujme.

Kombinácia symfónii a folku sa vydarila. Snáď, keď skončí temná „koronadoba“, dočkáme sa na Slovensku aj nejakých koncertov Winterage.

Lineup:

  • Daniele Barbarossa – spev
  • Gianmarco Bambini – gitary
  • Gabriele Boschi – husle
  • Matteo Serlenga – basa
  • Luca Ghiglione – bicie

Tracklist:

  1. Ouverture
  2. The Inheritance of Beauty
  3. The Wisdom of Us
  4. Of Heroes and Wonders
  5. The Mutineers
  6. Orpheus and Eurydice
  7. Chain of Heaven
  8. La Morte di Venere
  9. Oblivion Day
  10. The Amazing Toymaker

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.winterage.net/
https://www.facebook.com/winterage/
https://winterage.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/user/WinterageOfficial/

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *