Helloween – Helloween

Helloween Helloween cover

Helloween Helloween coverLegenda Helloween tento rok vydala dlhoočakávaný reunion album a okolo toho je riadne halo. Jasné, je to skvelá kapela.

Bez nej by tu možno neboli Blind Guardian a ja by som dnes nepočúvala metal. Desí ma predstava, kde som mohla skončiť, možno pri Desmode, brr.

Ale viete si predstaviť, ako zle sa hodnotí niečo, čo už dopredu považujete za nekritizovateľné? Čo urobíte? Jednoducho si to pustíte a užijete si hodinu dobrej muziky.

Traja speváci

Páni z Hells sa pustili do ťažkej veci. Zložili skladby až pre troch hlavných spevákov – ikonického Michaela Kiskeho, ktorého doplňajú Andi Deris a Kai Hansen.

Asi najočakávanejšia nahrávka má skutočne všetky predpoklady stať sa albumom roka. Určite by sa dali niektoré piesne zostrihať a vynechať slabšie veci, ale aj napriek týmto chybičkám krásy je to výborné.

Títo Nemci stále vedia, ako dostať svojho fanúšika. Helloween, to sú v skratke melódie, ktoré poslucháča dostanú na prvé počutie, parádne gitarové vyhrávky a skvelý spev. Pre mňa je úplná špička Fear Of The Fallen, kde fakt skvele vyniknú všetci speváci.

Piesne v sebe nesú príbehy o boji za budúcnosť, o vznešenosti obetovania sa za slobodu. Otázky, či cesta, ktorú si si vybral, je ozaj tá pravá. Je toto tvoj život? Je toto tvoje srdce? Sú toto tvoje pocity?

Celkový verdikt

Pristupovala som k tejto novinke s veľkými obavami. Je to ako posudzovať Beethovena. Čiže mi odľahlo, že nebolo veľmi čo kritizovať. Najviac som rozmýšľala nad tým, či mám radšej Derisa, Kiskeho, alebo Hansena a tuším som na to stále neprišla. (Make some noice!).

Lineup:

  • Michael Kiske – spev
  • Andi Deris – spev
  • Kai Hansen – spev, gitary
  • Michael Weikath – gitary
  • Sascha Gerstner – gitary
  • Markus Grosskopf – basa
  • Dani Löble – bicie

Hostia:

  • Jens Johansson – klávesy (track 12)
  • Matthias Ulmer – klávesy
  • Xavier Russell – recitácia (track 1)

Tracklist:

  1. Out For The Glory
  2. Fear Of The Fallen
  3. Best Time
  4. Mass Pollution
  5. Angels
  6. Rise Without Chains
  7. Indestructible
  8. Robot King
  9. Cyanide
  10. Down In The Dumps
  11. Orbit
  12. Skyfall

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Nuclear Blast

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.helloween.org/
https://www.facebook.com/helloweenofficial/
https://www.instagram.com/helloweenofficial/
https://helloween.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *