Hypnosia – Extreme Hatred

Hypnosia Extreme Hatred coverŠvédi Hypnosia sa od roku 1995 hlásia k rýchlemu a agresívnemu thrash metalu, ale ich tvorba zahŕňa aj nemálo deathu. To však nie je vôbec na škodu. Vydali dve demá, Crushed Existence a The Storms. Hlavne to druhé zožalo veľký ohlas v časoch, keď sever Európy ,trpel’ pod nadvládou kovu smrti. Odvážne kvarteto ho podporilo vydaním EP Violent Intensity v roku 1999. Vyšlo na malom švédskom indie labeli Iron Fist Records. Hoci kapela pracovala na novom albume, v roku 2002 sa rozpadla. Neskôr zhromaždili svoje diela na kompilácii Horror Infernal.

Súčasná ,extrémna nenávisť’ je re-vydanie debutového albumu z roku 2000 a na svete sa objaví 18. júna. Speváka a zároveň gitaristu Mikaela ,,Cab” Castervalla je možné agresívnym prejavom prirovnať k Mille Petrozzovi z Kreator. Hypnosia používa všetky pravoverné thrashové, miestami deathové výrazové prostriedky a sype to do poslucháčov so severským chladom od začiatku do konca.

Inštrumentálka Gates Of Cirith Ungol ukazuje magickou paličkou na J.J.R. Tolkiena.

Celkovo sa nahrávka hlási k odkazu Pleasure To Kill, Persecution Mania, Morbid Visions, či Bestial Devastations. Poteší aj fans, ktorí nosia staré vybíjané koženky ranej tvorby Slayer, Dark Angel, Sadist, Demolition Hammer, Invocator, Sadus, Deathrow a Morbid Saint. Striehne na nich deväť rýchlych songov plných hnevu, násilia, zlomyseľnosti a nenávisti tejto štvorice, ktoré nesú severskú pečať autentickosti. Dá sa pri nich zaspomínať na staré dobré časy kazeťákov.

Lineup:

  • Mikael Castervall – spev, gitary
  • Hampus Klang – gitary, basa
  • Michael “Mike” Sjöstrand (R.I.P. 2004) – bicie

Tracklist:

  1. Extreme Hatred
  2. Circle of the Flesh
  3. The Last Remains
  4. Operation Clean-Sweep
  5. Comatose
  6. Act of Lunacy
  7. Gates of Cirith Ungol (instrumental)
  8. Hang ‘Em High
  9. Traumatic Suffering

Rok vydania: 2000 (pôvodné vydanie), 2021 (reedícia)

Vydavateľstvo: Hammerheart Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://ihate.bandcamp.com/album/horror-infernal
https://open.spotify.com/artist/0kZyYw731H8S37EaUiTl4s

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *