Terminalist – The Great Acceleration

Terminalist The Great coverPlanéta je ovládaná rýchlosťou, ktorá poháňa históriu dopredu v stave neustálej akcelerácie. To je základné tvrdenie dromológie (z gr. dromos – závod), teórie francúzskeho filozofa Paula Virilia (1932-2018). Podľa neho je spoločnosť profilovaná a štruktúrovaná svojím vzťahom k rýchlosti a schopnosťou využiť to v spojení s masou na udržanie a stupňovanie moci (dromokracia).

Na tomto predpoklade postavili Terminalist svoj konceptuálny vesmír. Prinášajú dromokratickú filozofiu s ich vlastným sci-fi príbehom v čase svetovej krízy a kolapsu zemegule, ktorá zostáva opustená v prospech kolonizácie kozmu.

Dánsko – americkí hyperthrasheri vydajú svoj debutový album až v máji. Kvarteto sa sformovalo v roku 2018 a o rok neskôr vydali EP Abandon All Liberties. Kapela holduje tradičnému technickému thrash metalu neskorších 80. rokov, ktorý spája s black metalovými blastbeatmi, deathovým growlingom a progrockom. Výsledkom je moderná retrozmes, ktorá sa hodí k popisu duality technológie, k Viriliovej teórii, že vynález lode bol tiež vynálezom vraku.

Terminalist sú plní kritiky a pesimizmu ohľadom budúcnosti a ilustrujú úpadok spoločnosti v prospech niečoho nového a neznámeho. To vyjadrujú svojou muzikou, ktorá je veľmi rýchla, agresívna, melodická a chytľavá. Miestami budete mať pocit, že sa pôda rozpadá už aj pod vami.

Lineup:

  • Emil Hansen – spev, gitary
  • Morten Bruun – gitary
  • Kalle Tiihonen – basa
  • Frederik Amris – bicie

Tracklist:

  1. Relentless Alteration
  2. Terminal Dispatch
  3. Invention of the Shipwreck
  4. Estranged Reflection
  5. Dromocracy

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Indisciplinarian

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/terminalist
https://terminalist.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/terminalistcph/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *