Six Degrees of Separation – Old Dogs

Skvelá česká doom/trash metalová kapela s ťažkým, ale veľavravným názvom Six Degrees of Separation vznikla v roku 1996. Malá zaujímavosť – jej členovia Vlasa a Canni hrajú aj v Hypnose.

Páni vydávajú 27. novembra 2020 svoj siedmy album Old Dogs a aby vás názov nemýlil, rozhodne nejde o bezzubé a pomalé dielko. Naopak, ide o riadny metalový “nárez”. Vtipne riešený je aj obal CD vytvorený Pavlou Danenbergerovou, röntgenové lebky na obálke aj vo vnútri pobavia (pozrite sa sami).

Nájdete tu dvanásť silných skladieb. Minimálne pri Blind Date with the Past som mala zimomriavky. Okamžite vám bude jasné, že sa o starobe nedá hovoriť ani omylom. Zaujímavé aranžmány, drásavé gitarové tóny, výrazné bicie a strhujúce drsné vokály vás presvedčia, že páni nestratili nič zo svojej energie a nápadov. Pôvodným zámerom novinky, ako hovorí bubeník a textár Pickard, mala byť rekapitulácia toho čo bolo, uvedomenie si súčasnosti a možno trocha výhľad na to, čo bude. No hlavným motívom sa stala pomoc, schopnosť ju poskytnúť, či strach o ňu požiadať, starí psi sa jednoducho boja času, keď si sami neporadia. V tejto dobe je to téma viac ako aktuálna.

Old Dogs je výborný album a len tak medzi nami, títo starí psi stále vedia, ako hrýzť, takže prosím, nedávajte im náhubky.

Lineup:

  • Drrr – spev, basa
  • Vlasa – gitary, doprovodné vokály
  • Canni – gitary
  • Pickard – bicie

Tracklist:

  1. Lunacy Mantra
  2. Standing on the Shoulders of
  3. Blind Date with the Past
  4. Best for Me
  5. Common Aim Ltd
  6. In between
  7. Thoughtfull Sheep (Coming of age)
  8. Moral Sportsmanship
  9. Tied by Shame
  10. or the little girl
  11. Last Days of Sisyphus
  12. Thin Line

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: MetalGate

Youtube ukážka: 

Linky:
http://www.sixdegrees.cz/
https://www.facebook.com/sdoscz
https://bandzone.cz/sixdegreesofseparation
https://www.youtube.com/user/Triotus

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *