Insanity in Scarlet – Insanity in Scarlet

Insanity in Scarlet coverK Insanity in Scarlet som sa dostala na popud kamaráta a bol to zážitok ako dostať delovou guľou. Poznáte ten pocit, keď vám niečo okamžite sadne?

Tak toto bolo presne ono. Od začiatku každá nota, tón klávesov či spev mi rezal a zapadal do mojej hlavy ako správny dielik do skladačky.

Rovnomenný debut I.i.S. je sólový projekt Dema, gitaristu Slight Lie a vyšiel digitálne 13. februára 2021. Demo vytvoril skoro dokonalú metalovú lahôdku, 10 skladieb so zaujímavými aranžmánmi, zmenami rytmov a výrazným spevom.

Prvá skladba Darkest Desire vás vsaje do svojej atmosféry a vy sa ocitnete vo viktoriánskom horore, plnom bledých tvárí za oknom, žien v čiernom a tajomných nočných zvukov. Budovanie skladieb, predely, perfektá gitara, neprehliadnuteľné bicie a meniaci sa hlas (že aký rozsah). Ani neviem, čo ma bavilo viac.

Za necelých 45 minút som prešla všetkým, čo mám na metale (aj na death metale) rada a nech by som ako chcela, neviem, čo kritizovať. Team O vás rozoberie na súčiastky, aby vás vzápätí dostala do varu No Tears For Your Sacrifice, mimochodom, tá sa mne osobne páči z celého albumu najviac.

A potom inštrumentálna Fate so skvelou nosnou melódiou, asi by som mohla pokračovať a pokojne vymenovať všetky, ok tak ešte Mary, lebo môžem. 😛

Toto je vec, čo si rozhodne zaslúži pozornosť. Ľutujem, že nemám takú moc, donútiť vás si k tomu sadnúť, aby ste zistili, aké dobré to je.

Lineup:

  • Demo – všetky nástroje, spev

Tracklist:

  1. Darkest Desire (intro)
  2. Rize (album remix)
  3. Kirai
  4. Team O
  5. No Tears For Your Sacrifice
  6. Fate (instrumental)
  7. Insanity In Scarlet
  8. In Control
  9. Mary
  10. Tria Mera (Demonoid Virtue cover)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/insanityinscarlet/
https://www.youtube.com/channel/UCXji_cDNAhGZFwVMTf7CoQA/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *