Death Chamber – Experiments In Warfare

Death Chamber Experiments coverKomora smrti, teda Death Chamber je miestnosť, kde sa vykonáva odňatie života. Vo väčšine prípadov môžu svedkovia sledovať popravu sklenenými oknami. My si však posvietime na deathmetalovú bandu z Mníchova, ktorej ,experimenty počas vojnového stavu’ tvoria ich debutový album. Ten snáď nemohol byť vydaný vo vhodnejšej dobe a s lepším názvom, pretože v týchto dňoch si svet pripomína 35. ,výročie’ výbuchu v Černobyle v období studenej vojny.

Možno aj preto je ich nahrávka zúrivá a leje benzín na pohrebnú hranicu výčitiek svedomia civilizácie. Znepokojujúci a neúprosný debut otvára vojnové intro. Za ním nasleduje ničivý death/grind/crust, ktorý zvukovo symbolizuje tiene krvavého konfliktu, pochody v plynom zamorených oblastiach a zvrhlú nenávisť. Svedkovia tejto brutality nevyhnutne kráčajú do slepej uličky. Neovládateľná vôľa ničiť otvára klietku plnú popola a ohňa.

Album má optimálnu dĺžku necelých dvadsaťtri minút (+ 1 bonus track) a aj keď je plný viac menej tradičných riffov, rozhodne nenudí. Agresivita tohto varovného záznamu je naozaj výnimočná a žehnajú jej asi všetci bohovia vojny.

Lineup:

  • Pat Suchostawski – spev
  • Tim Reu – gitary
  • Immanuel Rahman – basa

Tracklist:

  1. Spark to Extinction
  2. The Inevitable
  3. Dead End Witness
  4. Relentless Will to Destroy
  5. The Cage
  6. Ashfall
  7. Ice and Fire

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Dead Center productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/DeathChamber2211/
https://www.youtube.com/channel/UC5uv1BnclmWeUpIP6P8ZtKA/
https://deathchamber1.bandcamp.com/releases/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *