Dark Gamballe – Romance Panenky a Kladiva

Dark Romance coverUž som to hovorila veľa krát. Česká a slovenská hudobná scéna obsahuje veľa kvalitných kapiel, ktoré bohužiaľ u nás pozná len málo ľudí. Formácia Dark Gambale je na scéne od roku 1990. Za ten čas vydala 14 albumov a prešla zaujímavým vývojom, čo sa týka štýlu.

Najnovší album Romance Panenky a Kladiva vyšiel 7. mája 2021. Nechýba mu silný náboj a taktiež cítiť z neho silné emócie. Okrem toho má aj skutočne vydarený obal (pekný 10 stranový digipack), ktorý sa mi páčil na prvý pohľad.

Nájdete tu desať, štýlovo nezaraditeľných skladieb so zaujímavými textami. Hudba je chvíľami zimomriavková, piesne majú dobré a chytľavé melódie.

Výrazný návykový hlas a zaujímavé gitarové riffy majú v sebe intenzitu elektrického výboja a spôsobia vo vás absolútny zmätok. Ako môže byť niečo jemné a divoké zároveň? Je v tom štipka nežnosti a obrovská dávka nahnevanej energie, zmes, ktorú táto kapela ovláda ozaj výborne.

Skladby nás stavajú pred zaujímavú dilemu tejto doby, či žijeme v klietke alebo na slobode. Kde sú anjeli, keď ich potrebujeme. Bojíme sa krehkosti sveta a máme len lásku, ktorá nemá budúcnosť. Romanca bábiky a kladiva, ako to môže dopadnúť? Nuž ako inak, než zničením, hlavne, ak je bábika z porcelánu.

Z textov som mala silný Krylovský pocit a z hudby blázinec v hlave, ako keď sa vozíte na húsenkovej dráhe, ale tú má rád skoro každý, že?

Lineup:

  • Desed – spev
  • Spajsi – gitary, klávesy, samply
  • Deady – gitary
  • Tom – basa, klávesy, sample
  • Gothyšh – bicie

Tracklist:

  1. Až na konec
  2. Nenapravitelný
  3. Soukromý anděl
  4. Protipóly
  5. Legenda o Uamh-Binn
  6. Romance panenky a kladiva
  7. Píseň
  8. Srdeční atentát
  9. Vezme si tě voda
  10. Zánik armády ticha

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Magick Disk Musick

Youtube ukážka:

Linky:
www.darkgamballe.cz
https://www.facebook.com/DARKGAMBALLE/
https://bandzone.cz/darkgamballe
https://www.instagram.com/darkgamballe/
http://wwww.youtube.com/c/DarkGamballeMusic/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *