Lepra (Infected Words, Abortion) – ,,Až to máš v sebe, môžeš nahrávať aj niekoľkokrát do roka”

Infected Words Frontman Lepra prekypuje inšpiráciou. V priebehu roka a pol vydal už tri albumy. Pred pár dňami vznikol druhý počin jeho projektu Infected Words – Grind or die. Na rozdiel od debutu – Play Fast…Die Last vyšiel aj fyzicky, ako MC kazeta. V rozhovore sa dozviete info o jeho vzniku, ale napr. aj o tom, či do Infected Words neprídu ďalší hráči.

Zdravím Lepra. V priebehu roka aj pol sa ti podarilo vydať už tretí album. Začiatok min roka – debut Infected Words – Play fast…Die Last, koncom roka No Lives Matter s tvojou domovskou bandou Abortion. Tentokrát opäť pod hlavičkou Infected Words – Grind or die. Kde sa v tebe nabralo toľko inšpirácie?

Lepra: Čauko. Ja vždy vravím. Až to máš v sebe, môžeš nahrávať aj niekoľkokrát do roka. Hehehe. Ale pravda je taká, že Abortion nahrávanie sa ťahalo skoro rok a akurát to vyšlo všetko tak naraz. IW zase nie je až tak zložité nahrávanie, keďže to cele režíruje bubeník Miro.

On má vždy v skúšobni rozložené štúdio, takže toho dosť nahráva. On ešte popritom nabúchal, ako štúdiový bubeník, jeden black metalový album a momentálne nahráva svoj black metalový projekt. On je v tomto hyper aktívny. 🙂

V čom sa líši oproti spomínanému debutu Play Fast…Die Last?

Lepra: Snažíme sa to vždy niekam posunúť a ten rozdiel tam myslím si aj počuť. Je to viac pestrejšie Ďalší materiál bude zase iný.

Skladby

Ako si mi povedal v rozhovore k PF…DL skladby na ňom boli pomenované podľa dôležitých filozofických otázok (,,Mal Stalin detskú izbu? Ako vyzerala“). Podľa čoho vznikli názvy k aktuálnemu albumu? In the Name of Gosh, Metal Festival Empire, Multifunction Christianity.

Lepra: Mal Džugašvili detskú izbu? Keď ako vyvrheľ spoločnosti sa staneš vládcom. Ako? Zmeníš režim, nie? Americké, idiotské, byť korektný za každú cenu, zašlo tak ďaleko, že miesto bože môj, aby neurazil Boha (!!!!) použili slovný paškvil Gosh. Ale ako tie Sračky v cirkvi idú v pohode ďalej.

No a korona kríza aspoň trocha posadila späť na riť všetky mega hviezdne kapely a festivaly. V niektorých prípadoch to už bolo fakt potrebné. 😉

Môžu ho tentokrát počúvať aj nezasvätení?

Lepra: Nemyslím si. 🙂

Album vyšiel aj na klasickej MC kazete. Uvažujete aj o iných formátoch? Vinyl alebo nebodaj CD?

Lepra: No ďalšia vec už bude určite na vinyle alebo CD. Každopádne to bude ako vždy v súlade s DIY ideou.

Infected Words baner

Infected Words stále tvoríš ty a Miro. Môže sa to niekedy v budúcnosti zmeniť?

Lepra: V štúdiu určite nie, ale až by sa to dostalo na pódia, tak určite budeme potrebovať dve zbustrované basy.

Koncerty 

To koronasvinstvo sa už pomalý končí. Riešiš nejaké koncerty s Abortion?

Lepra: Pravdaže, júl napr.  Hráme každý víkend a už sa to zase rozbieha. Už len dúfať, že si to zase kvôli idiotom neposerieme.

Mohlo by sa stať, že navštívite aj zahraničie (videl som, že na tvojom profile komentoval niečo niekto z Poľska)?

Lepra: Anglicko už odkladáme asi dva roky a tento rok zjavne z toho zase nič nebude. Do Čiech ideme určite a možno tak ešte Maďarsko. Keď si to vždy zrátam na konci roka, tak vonku hráme viac, ako doma. Hlavne v Čechách. To je náš druhý domov.

A náhodou nejaké ponuky na koncerty s Infected Words neboli (z veľkých festivalov 😀 )?

Lepra: Nie, nič. Ale veď je to všade prezentované, ako štúdiový projekt. Počkáme si, kým nebudeme headliner na veľkom metalovom feste a potom vystúpime za veľké peniaze. A tour bus pravdaže k tomu. 🙂

Slovenská scéna 

Ty patríš medzi stálice našej domácej metal scény. Na akú vec zo svojho muzikantského života si najviac hrdý?

Lepra: Že som vydržal doteraz, prežil všetkých kritikov a stále ma to baví viac a viac.

Čo je podľa teba najväčším problémom SK scény?

Lepra: Pozri, pre niekoho je niečo problém, pre niekoho zase ta vec nie je problémom. Je to len uhol pohľadu. Nie sme zase až tak veľká scéna s kvalitnou sieťou klubov a festivalov. Mame tu pár kvalitných kapiel, pár skvelých nadšencov, čo naozaj pre tu domácu scénu robia maximum (zdravím Juro), potom pár zblúdilých debilov s pokriveným pohľadom na tvrdú muziku a par ľudí, čo si z toho robia biznis.

Ale keď si to človek zhrnie, je to v poriadku. Štve ma však jedna vec. Nenastupuje ďalšia generácia.

OK veľmi pekne ďakujem za rozhovor a poprosím ťa o nejaký ten odkaz pre čitateľov.

Lepra: Vždy sa riaďte podľa seba a nenechávajte si do ničoho kecať od mudrcov.

Youtube ukážka:

Linky:

Infected Words:
https://infectedwords.bandcamp.com/releases

Abortion:
https://www.facebook.com/abortiongrindcore/
https://bandzone.cz/abortion
abortionofficial.bandcamp.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *