Mitochondrial Sun – Bodies and Gold (EP)

Mitochondrial Bodies cover

Mitochondrial Bodies coverNiklas Sundin s jeho projektom Mitochondrial Sun patrí k mojim obľúbeným. Album Sju pulsarer  je vecička, ktorú počúvam rada a stále tam nachádzam niečo nové. Tak je len logické, že na EP Bodies and Gold som sa naozaj tešila. Vychádza 10. septembra 2021 a obsahuje šesť skladieb.

Skladby na seba nadväzujú, dopĺňajú sa a vytvárajú v hlave dojem fraktálnej kresby. Nieje to klasický metal a nie je to ani čisto elektronická hudba a pritom je to všetko dohromady. Niklas sa hrá s nápadmi a štýlmi a vychádza mu to.

Už prvé jemné tóny ma vtiahli do metafyzického sveta mimo priestor a čas. Táto hudba rezonuje s niečím v mojom mozgu a ja sa jednoducho poddávam. Istým spôsobom je pre mňa návykovejšia ako kokaín pre narkomana.

Niklas ma chytil na zaujímavé hudobné nápady, dotiahnuté aranžmány a snivé melódie. Počujete v tom tlkot srdca, impulzy prechádzajúce medzi neurónmi aj medzihviezdny šum.

Akoby zámerne jednoduchá inštrumetálna hudba má hĺbku a znie nadčasovo, akoby naozaj prichádzala zo vzdialených dimenzií. Prenesie poslucháča inam, niekam, kde sa dá bez strachu snívať.

Naozaj ma to dostalo, týmto sa oficiálne priznávam k závislosti na hudbe Niklasa Sundina.

Lineup:

  • Niklas Sundin – všetky nástroje

Tracklist:

  1. Sic Transit Anima Mundi
  2. Bodies and gold
  3. Ghost of Tradition
  4. Beams of Light Through Glass
  5. Rigel Illuminated
  6. Velocities

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Argonauta Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.mitochondrialsun.com
https://www.facebook.com/niklassundinofficial/
https://mitochondrialsun.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *