Brainstorm – Wall of Skulls

Brainstorm Wall cover

Brainstorm Wall coverNemeckí páni Brainstorm fungujú na scéne už nejakých tridsať rokov. Na rozdiel od iných power metalových kapiel hrajú temnejšiu a priamočiarejšiu hudbu, bez výrazných orchestrálnych predohier a s príchuťou thrashu.

Svoju originalitu potvrdzujú na každej  platni. Rovnako tomu bude aj na najnovšej Wall of Skulls (vychádza 17. septembra). Navyše opäť nebudú chýbať zaujímaví hostia – Sebastian “Seeb” Levermann (Orden Ogan) a samozrejme Peter “Peavy” Wagner (Rage, Trivia). Toho ste mohli počuť a vidieť v klipovke Escape The Silence.

Album začína peknými zbormi v Chamber Thirteen, ďalšie skladby už idú priamo “na vec”. Divoké riffy s búrlivým bicími doplňajú emotívne, slušne chrapľavé  vokály.

Výborné dravé gitarové sóla sa striedajú s jemnejšími tónmi, kde je hlavnou nosnou myšlienkou spev, aby vzápätí znova prebrali velenie gitary. Hudba má spád a melódie sú chytľavé. Menšou výnimkou je Glory Disappears. Pri nej  som mala pocit, že počúvam doom. Tak temne to znelo.

Pesničky sa vám rýchle dostanú do mozgu, aby vám oznámili, že keď vám nad unavenými hlavami začnú lietať havrany budete mať pocit, že vás bohovia opustili. Keď ostane len ticho, musíte si pamätať, nádej je stále s vami.

Aj keď Wall of Skulls nie je výnimočný, ani tu nenájdete veľa prevratných nápadov, je to dobrý album, fajn sa počúva a ja si to určite ešte niekedy pustím.

Lineup:

  • Andy B. Franck – spev
  • Milan Loncaric – gitary, doprovodné vokály
  • Torsten Ihlenfeld – gitary, doprovodné vokály
  • Antonio Ieva – basgitara
  • Dieter Bernert – bicie

Tracklist:

  1. Chamber Thirteen
  2. Where Ravens Fly
  3. Solitude
  4. Escape the Silence
  5. Turn Off the Light
  6. Glory Disappears
  7. My Dystopia
  8. End of My Innocence
  9. Stigmatized (Shadows Fall)
  10. Holding On
  11. I, the Deceiver

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.brainstorm-web.net/
https://www.facebook.com/officialbrainstorm
https://www.instagram.com/official.brainstorm/

Hodnotenie: 4/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *