Novinky z prostredia interpretov The Rasmus, SkeleToon, Serious Black, Abstract

The Rasmus nahrali spoločný singel s Apocalypticou

3.9.2021

The RasmusFínski rockeri The Rasmus nahrali novú skladbu Venomous Moon, v ktorej spojili svoje sily s Apocalypticou. Daná pieseň je druhým singlom z chystaného, zatiaľ nepomenovaného albumu The Rasmus, ktorý kapela nahrala počas pandémie.

Daná platňa bola nahrávaná na Havaji, v Helsinkách, Sydney a v Británii s producentom Joshuom. Taktiež spolupracovali aj s co-producentom Martinom Hansenom, ktorý s nimi nahral 4 albumy a veľmi úspešný singel In The Sadows.

Spevák Lauri Ylönen o nej povedal: ,,Venomous Moon je o izolácii a oddelení od sveta, ale napísal som ju skôr, ako sa objavil vírus. Musel som zachytiť pohľad do budúcnosti, ktorý potom dodal piesni novú vrstvu melanchólie.”

Prvý singel:
Bones: https://youtu.be/dMfRJofGyIs

Linky:
https://therasmus.com/
https://www.facebook.com/therasmusofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/itn9

SkeleToon – chystaný album

2.9.2021

skeletoonTalianski power metalisti SkeleToon vydajú 15. októbra nástupcu posledného počinu Nemesis – The 1.21 Gigawatts Club.

skeletoon cover

Tracklist:

  1. Intro: Unveiling Secrets
  2. Holding On
  3. Outatime
  4. The Pinheads
  5. 2204
  6. Enchant Me
  7. We Don’t Need Roads (The Great Scott Madness)
  8. Pleasure Paradise (Oh La-La)
  9. The 4th Dimensional Legacy
  10. The Eastwood Ravine
  11. Johnny B. Goode (Chuck Berry cover)

Linky:
http://skeletoon.wix.com/main
https://www.facebook.com/skeletoonband
https://www.youtube.com/channel/UCg3eV4EdoNl8YUMvXunl3iQ
https://open.spotify.com/artist/7a0baRHhl8Vt2sm7LapvHC

Zdroj: Scarlet Records

Nový spevák Serious Black

31.8.2021

Serious Black 2021Novým spevákom medzinárodného zoskupenia Serious Black je Srb Nikola Mijić, ktorý v súčasnosti pôsobí aj v Eden’s Curse. Na poste nahradil Urbana Breeda.

Nikola Mijić

Linky:
https://www.facebook.com/seriousblackofficial/

Zdroj: https://www.facebook.com/seriousblackofficial

Abstract sa odprezentuje dokumentárnym filmom

5.9.2021

Banskobystrickí inštrumentalisti Abstract sa rozhodli, že zmapujú svoje viac ako 25ročné pôsobenie dokumentárnym filmom, ktorý ponesie názov Instrumentary. V dokumente sú zachytené všetky dôležité míľniky ich kariéry, ako aj raritné videá z koncertov a skúšobní. Nebudú chýbať ani komentáre súčasných aj bývalých členov tejto už legendárnej formácie.

Peter „Lego“ Lengsfeld:

„V kapele sme sa s touto myšlienkou zaoberali už dávnejšie. Osobne som oslovil pár šikovných ľudí a predostrel som im svoju predstavu. Som rád, že sa toho chalani chytili a dotiahli to k skvelému výsledku. Samozrejme vieme, že to na Slovensku veľa kapiel nášho rangu nerobí, a aj preto sme sa rozhodli dokument spraviť!

Bola to výzva! Myslím si, že si to ako kapela zaslúžime a tiež naši fanúšikovia, ktorým takouto formou prinesieme našu 25ročnú históriu kapely v obraze.“

Nakrúcanie zastrešili štyria kameramani – Matej „Šajgy“ Šajgalík, Miňo Mojžiš, Róbert Karczub a Adrián Mihálik. Posledný menovaný sa chopil aj réžie dokumentu.

Abstract film

Adrián Mihálik:

„Snažili sme sa nájsť tie najzaujímavejšie momenty zo života kapely Abstract. Bolo trochu náročné ustriehnuť temporytmus filmu – hlavne po dramaturgickej stránke. Kapela chcela tých informácií do dokumentu čo najviac, a je to pochopiteľné.

Pre mňa je zasa dôležité, aby sa z návalu informácií postupne nezačal divák nudiť. Hľadali sme prieniky a modelovali výsledný tvar dokumentu niekoľkými pracovnými verziami. Divák bude mať možnosť nazrieť do bohatého archívu kapely a zároveň si vypočuť jej plány do budúcnosti.

O spomienky sa podelia aj bývalí členovia Abstractu. Na výslednom diele sme pracovali tri roky a samozrejme, nie všetko sa nám podarilo do dokumentu dostať. Materiál ale určite použijeme vo forme teaserových bonusov – krátkych minútových výpovedí členov kapely s pridanou grafikou, ktoré budeme až do premiéry zverejňovať na sociálnych sieťach filmu či oficiálnej fanpage stránke Abstractu.“

Dychtivým divákom neostáva nič iné, len počkať do konca októbra tohto roka, kedy má film Instrumentary naplánovanú svoju premiéru.

Dôležité odkazy:

Film:
https://www.facebook.com/AbstractInstrumentary/
https://instagram.com/abstractinstrumentary
https://www.youtube.com/channel/UCmdJHfjIkU4Wk6UyKyI1vIg
m.me/AbstractInstrumentary
filminstrumentary@gmail.com

Kapela:
https://www.facebook.com/abstractinstrumental
https://instagram.com/abstract_instrumental

Režisér:
https://www.facebook.com/admirallart
https://www.instagram.com/admirall_art/

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *