Running Wild – Victim of States Power (EP)

running wild victim cover

running wild victim coverNezničiteľné legendy pirátskeho metalu Running Wild (pomenovaní po skladbe Judas Priest) sú už na scéne od roku 1979. Aj keď dnes už ich albumy nie sú až tak vzrušujúce, nik im nemôže uprieť nekončiacu chytľavosť, údernosť, silu.

Ako bolo zvykom v osemdesiatych rokoch, vydavateľ si komerčný potenciál skupiny otestoval EPečkom. V ich prípade dostalo názov Victim of States Power. R.W. ním odštartovali kariéru komerčne najúspešnejšej nemeckej metalovej kapely osemdesiatych rokov. Čítate správne. Ani Helloween nikdy nedobehli Running Wild.

Spomínaný minialbum je totálna kultovka.  Titulná pieseň je v tejto verzii o mnoho divokejšia ako na debutovom veľkom albume. Zvuk poriadne kuše a pôvodná štvorica hrala vynikajúco.

Niekedy mám pocit, že Rock ‘n’ Rolf sa už narodil s hlasivkami muža po päťdesiatke. Jeho agresívny a potemnelý hlas sa od vtedy moc nezmenil. Akurát je cítiť, že od albumu Branded And Exiled sa naučil spievať a vyslovovať. Vrchol nahrávky je pre mňa Walpurgis Night.

Po pirátskych mýtoch a melódiách ani stopy. Tu ešte táto kapela revoltuje, má prejav teenagerov a “pseudosatanský” imidž. Je to vtipný fakt, keďže ich pôvodný gitarista Preacher vtedy študoval teológiu a skončil ako evanjelický kňaz.

P.S.: Medzi ďalšie kapely pomenované podľa skladieb Judas Priest (rovnako ako Running Wild) patria napr.  Rage, Exciter, Steeler…

Lineup:

  • Rock ‘n’ Rolf – spev, gitary
  • Preacher – gitary
  • Stephan – basa, doprovodné vokály
  • Hasche – bicie

Tracklist:

  1. Victim of States Power
  2. Walpurgis Night (The Sign of Women’s Fight)
  3. Satan

Rok vydania: 1984

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *