Running Wild – Gates Of Purgatory

running wild gates cover

running wild gates cover Po vydarenom EP a split LP Death Metal, Running Wild vydali úchvatný debut Gates Of Purgatory. Nezmenená zostava, skvelý zvuk, produkcia a k tomu poriadne drsný metalový obal. Boli na najlepšej ceste na vrchol.

Úvodnú Victim Of States Power už poznáme z EP. Ale táto, aj keď prepracovanejšia verzia, vás nekope tak do zadku ako tá predošlá. No ako otvárač albumu dokonalé.

Počuť, ako gitarista Preacher vyslovene nepočúval kapitána Rolfa. Pretože R.W. po jeho odchode už nikdy nemali tak rozpoltenú gitarovú sekciu v tom najlepšom zmysle slova. Na tejto platni počujete kto čo hrá. Potom už gitary vždy zneli ako súvislá plocha.

Druhá pieseň v poradí – Black Demon patrí medzi tie temnejšie. Rovnako ako song Preacher. Dva speed/thrash metalové fláky Diabolic Force a Adrian (Son of Satan) vás doslova zhodia z nôh. Najväčší hitom albumu sa stala rock ‘n’ rollová Prisoner Of Our Time, ktorá dodnes nechýba na žiadnom koncerte.

,,Wildi“ absolvovali úspešné turné z ktorého je fantastický video záznam Live In Bochum a potom sa s kapelou rozlúčil Preacher, ktorý sa chcel uberať svojou duchovnou cestou.

Platňa mala veľký ohlas a úspech. No nie až tak, ako prvotina Grave Digger (najpredávanejší európsky debut v histórie), alebo debut Doro s Warlock (ktorý spravil cez noc z ženy v metale superhviezdu), resp. žánro-tvorný debut Helloween.

Ale myslím si, že sa v kontexte vecí budúcich sa zbytočne na tento skoro dokonalý skvost zabúda. 

Lineup:

  • Rock ‘n’ Rolf – spev, gitary
  • Preacher – gitary
  • Stephan – basa, doprovodné vokály
  • Hasche – bicie

Tracklist:

  1. Victim of States Power
  2. Black Demon
  3. Preacher
  4. Soldiers of Hell
  5. Diabolic Force
  6. Adrian S.O.S.
  7. Genghis Khan
  8. Prisoner of Our Time

Rok vydania: 1984

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.running-wild.net/
https://www.facebook.com/runningwildmusic
https://www.instagram.com/runningwildmusic/
https://runningwild.bandcamp.com/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *