Eldritch – EOS

Eldritch EOS cover

Eldritch EOS cover19. Novebra nebo chcete-li listopadu vychází u Scarlet Records nové, dvanácté album prog metalových Eldritch s názvem EOS. 

Nikdy jsem této škatulce hudby nepropadl úplně na max, ale vždy si rád poslechnu zajímavé album i z tohoto ranku. A tahle deska tedy pro mě zajímavá je.

Jsou alba, která normální člověk ani nepobere a množství tónů a techniky se přehoupne do jedné velké nudy. U Eldritch právě tento pocit vůbec nemám.

První tóny zní, jako by začínalo nějaké nové album Pražského výběru, ale po chvilce i tady nakonec jede vlak po progmetalových kolejích.

Je to samozřejmě album pro lidi, kteří mají rádi hodně vysokou úroveň hráčského umění na všech postech v kapele. Střídají se kytarová sóla s klávesovými, a technické složitější pasáže se střídají s melodičtějšími a snáze uchopitelnými.

Co považuji za veliké plus alba je to, že se vše výše jmenované střídá ve skladbách VČAS !!! Udržuje vás to tak ve střehu a ty složitější pasáže Eldritch odehrají dřív, než vás do nich stihnou zamotat. Hned poté je další pasáž, kterou si s nimi klidně zazpíváte.

Uslyšíte tu momenty typu Dream Theatre, ale také třeba Annihilator a na druhé straně se koření trochou samplovaných zvuků.

Těch je nejvíce v baladě I Can’t Believe It, která je téměř čistý pop. Další vyjímkou je cover Runaway od Bon Jovi. Nevím proč tato písnička na albu je. Je to úplná zbytečnost a desce to v ničem nepomáhá.

Jinak vás ale čeká výborná deska a ukázka špičkového umu. Jo, a taky to má super zvuk. Koukněte na klipovku The Cry of a Nation. Tam uslyšíte většinu toho, co vás na albu čeká.

Lineup:

  • Terence Holler – spev
  • Eugene Simone – gitary
  • Rudj Ginanneschi – gitary
  • Oleg Smirnoff – klávesy
  • Dario Lastrucci – basa
  • Raffahell Dridge – bicie

Tracklist:

  1. Dead Blossom
  2. Failure of Faith
  3. The Cry of a Nation
  4. Circles
  5. No Obscurity
  6. Sunken Dreams
  7. Fear Me
  8. I Can’t Believe It
  9. The Awful Closure
  10. EOS
  11. Runaway (Bon Jovi cover)

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.eldritchweb.com/
https://www.facebook.com/Eldritchband/
https://www.youtube.com/user/Eldritchband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *