Rage – Execution Guaranteed

Rage Execution cover

Rage Execution coverRage na tretej platni Execution Guaranteed poriadne pritvrdili. Ako by to nestačilo, zobrali do zostavy jednu z najväčších hviezd heavy metalovej gitary tej doby v Nemecku.

Nakrátko k nim zavítal Rudy Graf z Warlocku. No po turné ho žiaľ vyhodili z rovnakého dôvodu ako predtým Warlock. Alkohol. No to čo spolu spravili ostáva navždy.

Album otvára delostreľba kopákov v Down By Law. Poviem vám, že som z nich doteraz vystrelený. Táto vec patrí medzi moje najobľúbenejšie skladby od tejto bandy.

Zvuk oproti predchodcovi možno ani nie je lepší, ale rozhodne čistejší. V tvrdej a temnej Execution Guaranteed sa ozvú aj klávesy.

Celkom priblblý ružovo červený obal však skrýva album plný hitov a agresívnych vypaľovačiek. Hneď tretia v poradí Before The Storm patrí medzi najmelodickejšie skladby tejto nahrávky. A to neubrali z tempa ani za mak.

Moja najobľúbenejšia songa je temná Deadly Error, začínajúca akustickou gitarou a s prapodivnými sci-fi zvukmi v refréne.

Dodnes si pamätám ako medzi metalistami v bratislavskej Petržalke začiatkom 90-tok rokov refrén tejto pecky zľudovel. Ak by ste dostali zle načapované pivo, tak by ste výčapníkovi zaspievali Deadly Error.

Vďaka tejto nahrávke sa Rage vo východnej Európe stali extrémne populárni. Rovnako ako Running Wild a Helloween. Nikdy a nikde nemalo toto zoskupenie takú popularitu ako koncom osemdesiatych a začiatkom deväťdesiatych rokoch vo východnom socialistickom bloku.

Žiaľ tento masterpiece bol posledným počinom pre dvoch zakladajúcich členov Jorga Michaela a Jochen Schrodera (R.I.P.), ktorý pred pár mesiacmi zomrel.

Lineup:

  • Peter “Peavy” Wagner – spev, basa, akustické gitary
  • Jochen Schröder – gitary
  • Rudy Graf – gitary
  • Jörg Michael – bicie

Tracklist:

  1. Down by Law
  2. Execution Guaranteed
  3. Before the Storm (The Secret Affair)
  4. Streetwolf
  5. Deadly Error
  6. Hatred
  7. Grapes of Wrath (instrumental)
  8. Mental Decay
  9. When You’re Dead

Rok vydania: 1987

Vydavateľstvo: Noise Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.rage-official.com/
https://www.facebook.com/RageOfficialBand
https://www.facebook.com/Peavy-Wagner-101631338638748/
https://www.instagram.com/RageOfficialBand/
https://www.youtube.com/channel/UC_ETohsfT1X0H1pbWdFxq3w

Hodnotenie: 6/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *