Novinky z prostredia interpretov Ashes of Ares, Persefone, Poetry in Telegrams, Brian Baják

Bývalí členovia Iced Earth (Matt Barlow a Freddie Vidales) čoskoro vydajú tretí album

19.11.2021

Ashes of AresAshes of Ares, zoskupenie bývalých členov Iced Earth – M. Barlowa a F. Vidalesa, 21. januára 2022 vydá nový štúdiový album Emperors And Fools. Celé to zastrešia ROAR! Rock Of Angels.

Ashes Emperors cover

Tracklist:

  1. A City In Decay (intro)
  2. I Am The Night
  3. Our Last Sunrise
  4. Primed
  5. Where God Fears To Go
  6. Emperors And Fools
  7. By My Blade
  8. What Tomorrow Will Bring
  9. The Iron Throne
  10. Gone
  11. Throne Of Iniquity (CD-exclusive track)
  12. Monster’s Lament

Lyric video k skladbe By My Blade je dôkazom, že sa máme na čo tešiť:

Zostava je nasledovná:

  • Matt Barlow – spev
  • Freddie Vidales – gitary, basa

Hostia:

  • Van Williams – bicie
  • Jonah Weingarten – klávesové intro
  • Wiley Arnett (Sacred Reich) – prvé sólo v The Iron Throne
  • Charlie Mark – druhé sólo v The Iron Throne
  • Bill Hudson – druhé sólo v Monster’s Lament
  • Tim “Ripper” Owens – doprovodné vokály v Monster’s Lament
  • Brian Trainor – klávesy v Monster’s Lament

Linky:
http://www.ashesofares.com/
https://www.facebook.com/AshesOfAres/
https://www.instagram.com/ashesofaresofficial/
https://www.youtube.com/user/ashesofaresofficial/

Zdroj: https://lnk.sk/sy23, Foto: Jen Farace

Persefone – prvý singel z chystaného albumu

16.11.2021

Persefone kapelaAndorčanom Persefone, majstrom kombinácie progresívneho a melodického death metalu, čoskoro vyjde novinka metanoia. Bude to ich debut pod hlavičkou Napalm Records.

Udeje sa tak 4. februára 2022.

Persefone metanoia cover

Tracklist:

  1. Metanoia ft. Einar Solberg
  2. Katabasis
  3. Architecture of the I
  4. Leap of Faith
  5. Aware of Being Watched
  6. Merkabah
  7. Consciousness Part III
  8. Anabasis Part I
  9. Anabasis Part II ft. Steffen Kummerer, Angel Vivaldi und Merethe Soltvedt
  10. Anabasis Part III

Prvým singlom je skladba Merkabah:

Kapela o ňom povedala:
,,Metanoia je o hudobnej ceste za osvietením. Merkabah vyzýva k meditácii a dôvere v tento proces. Touto piesňou sme chceli označiť kľúčový moment albumu. Je to o odbočke od starého Ja, bolestivej a potrebnej premene, aby sme dosiahli nové výšiny, zahodili strach a prijali život, ako úžasnú skúsenosť, ktorou sme boli obdarovaní…”

Linky:
https://persefone.com/
https://www.facebook.com/persefoneband/
https://www.instagram.com/persefoneband/
https://label.napalmrecords.com/persefone/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Èric Rossell

Aj piate CD POETRY IN TELEGRAMS – Trivial Optical Tricks so známymi metalovými hviezdami

19.11.2021

Johny ŠtefečekEP POETRY IN TELEGRAMS – Trivial Optical Tricks prichádza tri roky po albume I, Koheleth s virtuóznym Marcom Minnemannom. Johny Štefeček, hlava medzinárodného hudobného projektu, si na novinku opäť pozval dve veľké zahraničné mená.

Prvým je Gil Sharone, súčasný bubeník Jerryho Cantrella (taktiež ex-Marilyn Manson, ex-The Dillinger Escape Plan) a druhým saxofonista Jørgen Munkeby (Shining, ex-Jaga Jazzist). Úvodnou ochutnávkou bol singel/videoklip Boiling Alive, v ktorom si hlavnú úlohu zahrala slovenská tanečnica Eva Kučíková.

Klip Boiling Alive

V piatok 19. novembra 2021 vychádza kompletný materiál – ako v digitálnej, tak i vo fyzickej podobe a sprevádza ho lyric video k druhému singlu – Something/Anything, znovu v duchu minimalistického vizuálu projektu.

poetry trivial cover

Nové lyric video Something/Anything

O vizuálnu stránku Trivial Optical Tricks sa postarali Peter Čermák (video) a Klára Štefanovičová (obal albumu). Nahrávka opäť vznikla v Grapow Studios, pod taktovkou Rolanda Grapowa (Masterplan, ex-Helloween). Bicie nahral Gil Sharone vo svojom štúdiu v USA.

Viac informácií k novému CD i k predchádzajúcim nahrávkam získate na oficiálnej webovej stránke www.poetryintelegrams.com, kde nájdete taktiež odkazy na sociálne siete projektu. Piesne si môžete vypočuť na Bandcampe https://bit.ly/3wT5eCE i na všetkých zásadných streamovacích službách.

POETRY IN TELEGRAMS je medzinárodný projekt slovenského hudobníka a textára Johnyho Štefečka. Charakteristickou hudobnou aj vizuálnou črtou projektu je minimalizmus.

Doterajšie štyri nahrávky zožali pozitívne recenzie v rôznych slovenských i zahraničných rockových časopisoch a na internetových portáloch. EP MelancholyI, Koheleth boli nominované na ceny Radio_Head Awards, obe v kategórii album roka Hard & Heavy.

Do rodiny spolupracovníkov Poetry in Telegrams patria Thomas Lang (AUT/USA), Marco Minnemann (GER/USA), Paul Ortiz (UK), Roland Grapow (GER), či už spomínaní aktuálni hostia Gil Sharone (USA) a Jørgen Munkeby (NOR).

V roku 2019 vyšla kniha textov k dovtedajším nahrávkam – War for the Point of the Story. Johny Štefeček (SK) je autorom skladieb, textárom, gitaristom a spevákom projektu.

Tlačová správa

Gitarista Brian Baják vydal nové inštrumentálne EP „8 Billion Light Years Away

Potešil priaznivcov metalovej inštrumentálnej hudby.

Slovensko 16.11.2021

Brian BajákSlovenský gitarista, skladateľ a multiinštrumentalista Brian Baják, známy svojou komplexnou technickou hrou na elektrickej gitare, testovaním gitarových aparatúr a vybavenia, štúdiovou produkciou a v neposlednom rade dlhoročnou spoluprácou so špičkovým slovenským výrobcom gitár, firmou Sivčák, vydal svoje prvé inštrumentálne EP s názvom  „8 Billion Light Years Away“, ktoré obsahuje 6 skladieb. EP vyšlo vo vlastnej produkcii a okrem živého zvuku ozajstných gitarových zosilňovačov a živých bicích účinkuje na EP celkom 5 rôznych bubeníkov.

Spolupráca s jednými z najlepších bubeníkov, ktorých poznám, je pre mňa veľmi inšpirujúca a posúva celú tvorbu a výsledný zvuk na vyššiu úroveň,“ hovorí Brian Baják. Talentovaní hráči na bicie, ktorých môžete počuť na tomto EP, sú Martin Mikolaj, Adrián Ciel, Christopher Géci, Palo Chodelka Jr.  a Otto Greschner.

Krátky album je dostupný na všetkých platformách streamujúcich hudbu, ako aj vo fyzickej podobe na CD, ktoré si možno objednať cez sociálne profily umelca.

Chritopher Géci:

S Brianom sa poznáme od súťaže Sabian Drum Battle 2014… ako bubeník si Briana veľmi vážim a som otvorený každej spolupráci aj do budúcna. Spolupracovali sme na rôznych projektoch… až jedného dna sa mi ozval, či by som nemal záujem nahrať bicie do skladby Interstellar. Skladba ma ako progresívneho bubeníka hneď chytila za srdce. V Brianovi vidím veľký potenciál, skladbu sme stihli nahrať počas coronového obdobia v Žiline a nahratie klipu sa konalo onedlho.“

Martin Mikolaj:

S Brianom sa poznáme dva roky a aj napriek tomu, že je medzi nami určitý vekový rozdiel, tešil som sa z možnosti nahrať bicie do dvoch jeho songov. Neváhal som a už o týždeň sme u Briana v štúdiu vytvorili super songy, ktoré dúfam, že budú fanúšikov baviť rovnako ako mňa.“

Brian Baják gitara

Skladbu Interstellar, ktorá je súčasťou EP a vyšla samostatne aj s videom ešte skôr, si môžete pozrieť  tu:
https://www.youtube.com/watch?v=V5Irn0ps1Ak

Iná úplne nová skladba „Lava Lake“ v spolupráci s českým bubeníkom Milošom Meierom:
https://www.youtube.com/watch?v=MEaIpbtjT_8

Spotify link for “8 Billion Light Years Away”: https://open.spotify.com/album/372HdJ7GQqlBD3foaBwrGf?si=YigFx8yTQqOW5Shm5IUPxw

Napísanie, naštudovanie a nahratie tohto EP z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Brian Baják je slovenský gitarista, producent, skladateľ a spevák. Narodil sa na Slovensku, začal hrať na klavír vo svojich 6 rokoch a pokračoval s týmto nástrojom 9 ročným štúdiom na poli klasickej hudby, čo mu poskytlo silné hudobné základy.

Gitare sa začal venovať až neskôr a technicky sa mu podarilo doštudovať mnohé aspekty modernej elektrickej gitary počas jeho života v Londýne. Svoju gitarovú kariéru spojil so slovenskou značkou gitár Sivčák, ktorá od roku 2008 vyrába Brianov podpisový model gitary s označením BW#GS.

V súčasnosti pracuje Brian ako hudobný producent a zvukový inžinier a venuje sa vlastnej sólovej tvorbe. Aktuálne spolupracuje so známym českým bubeníkom Milošom Meierom, s ktorým sa občas objavuje aj na pódiu v rámci bubeníckej show „Drumming  Syndrome“. V minulosti pôsobil Brian Baják okrem iných aj v kapelách HT, Brainscan, Problem, Baron Blade…

www.brianbajak.com
www.sollerguitars.com
www.facebook.com/BrianBajakPage

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *