Olomoucká hard rocková kapela Black Tiger v záznamu koncertu na Black Tiger

Black Tiger 2021
Olomoucká hard rocková kapela Black Tiger v záznamu koncertu na KLUBOOFKA TV.

Black Tiger 2021

Skladby:

  1. SHE´S LIAR
  2. LIFE IS A GAME
  3. WHO IS TO BLAME
  4. DON´T LEAVE ME
  5. REASON TO LIVE
  6. BLACK TIGER

Olomoučtí BLACK TIGER jsou jednou z mála kapel v České republice, která se autorsky věnuje hudebnímu žánru AOR – Adult Oriented Rock („Rock pro dospělé“). Od svého vzniku v roce 2010 vydala skupina vlastním nákladem tři EP, jež získala pozitivní recenze v prestižních zahraničních časopisech (např. „Powerplay” a “Classic Rock Presents AOR”).

V roce 2017 pak kapela spojila své síly s uznávaným italský kytaristou a producentem Mariem Percudanim (HARDLINE, HUNGRYHEART) a pod jeho vedením natočila v průběhu roku 2017 ve studiu Tanzan Music (Itálie) regulérní debutové album. To vyšlo celosvětově v říjnu 2018 na značce Freemood/Tanzan Music.

Album obsahuje 10 původních skladeb, jež se žánrově pohybují mezi AOR a melodickým hardrockem, s důrazem na silné melodie, bohaté aranže, energické kytary vhodně doplněné klávesami a jasný a silný zvuk.

Na desce se představilo i několik zajímavých zahraničních hostů

Vedle Maria Percudaniho např. Dan Reed (DAN REED NETWORK), Josh Zighetti (HUNGRYHEART), Giulio Garghentini (DREAM COMPANY) nebo přední italský saxofonista Alessandro Moro. Vydání alba doprovodilo video k singlu „Don´t Leave Me“.

Album získalo velmi pozitivní hodnocení v mnoha prestižních zahraničních časopisech, např. v „Rock Hard“ (Německo), „Powerplay“ (UK), „Fireworks“ (UK), Passion Rock (Francie) aj., a pomohlo kapele získat početnou fanouškovskou základnu po celém světě.

Magazín Breath Fresher

Jen namátkou – BLACK TIGER se stali kapelou týdne v japonském magazínu “Breath Fresher” a album bylo zařazeno mezi 20 nejlepších melodicko-rockových/AOR alb roku 2018 na rádiu AOR Radio Rock Live z Limy (Peru)!

Kapela BLACK TIGER se již představila v klubech a na festivalech v České republice, Německu, Itálii, Rakousku, Maďarsku, Polsku a na Slovensku a jako host vystupovala s řadou významných zahraničních interpretů hrajících melodický hardrock/ AOR jako jsou HOUSE OF LORDS, Dan Reed, Danny Vaughn (TYKETTO), PRETTY MAIDS, HUNGRYHEART, Mike Tramp (WHITE LION), LITTLE CAESAR, Michael Schenker aj.

Rok 2019

Na konci roku 2019 doprovází BLACK TIGER legendární americkou hardrockovou kapelu HARDLINE na vybraných koncertech jejich evropského turné (Česko, Slovensko, Maďarsko, Rakousko).

  • Vrcholem dosavadní koncertní kariéry kapely BLACK TIGER je vystoupení 1. prosince 2019 na prestižním festivalu H.E.A.T. v německém Ludwigsburgu věnovaném melodickému hard rocku a AOR, kde zahrála jako vůbec první zástupce z České republiky! Vystoupení kapely sklidilo nadšený ohlas fanoušků z celého světa!

Na rok 2022 kapela plánuje evropské turné s německou hard rockovou kapelou DeVICIOUS se zastávkami v Německu, Holandsku, Belgii a Švýcarsku. A hlavně – připravuje nahrávání druhého alba, které se bude opět natáčet v Itálii ve studiu Tanzan Music s producentem Mariem Percudanim!

Sestava:  Jan Trbušek (zpěv), Radim Streck (kytara), Luboš Ferbas (basa), Petr Konečný (bicí).

Diskografie:

  • “All Over Night” EP (2010, independent)
  • “Road To Rock” EP (2013, independent) | se zahraničním hostem Danem Reedem
  • “Songs From Abyss” EP (2015, independent) | se zahraničním hostem Danem Reedem
  • “Black Tiger” CD (2018, Freemood, Tanzan Music)

www.blacktigerband.com

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *