Poetry in Telegrams – Trivial Optical Tricks (EP)

Poetry Trivial cover

 Poetry Trivial coverPoetry in Telegrams, originálny projekt hudobníka Johnyho Štefečka, vznikol v r. 2013. Jeho znakom je minimalizmus, zvukový aj vizuálny. Autor skladá hudbu tak, aby sa dala hrať len na gitaru a bicie.

Gitary si nahráva Johny sám a na bicie si pozýva významných zahraničných hudobníkov. Občas zapojí aj iné nástroje. Dôležitou súčasťou jeho projektov sú aj videoklipy.

Zaujímavosťou je, že živé vystúpenia asi aj z dôvodu vyťaženosti zahraničných hudobníkov zatiaľ Johny odmieta.

Na novinke Trivial Optical Tricks ako hostia účinkujú Gil Sharone (USA) – bicie a Jørgen Munkeby (NOR) – saxofón. Nájdeme tu štyri piesne vysokej kvality.

Spomínané bicie sú sem tam nosným prvkom piesni. Saxofónové sólo nájdete v poslednej skladbe (In the arena). Kto nemá rád saxofon, nech sa ide hanbiť do kúta.

Striedanie tichšej jednoduchej gitarovej melódie s výraznejším nasadením je fajn. Hudba vytvára vo vašej hlave obrazy, pôsobí ako zhudobnené fraktály, vyvíja sa, mení, rastie, má zaujímavú hĺbku a veľa rôznych vrstiev.

Skladby sa výborne počúvajú, chytia vás za srdce. Až ľutujete, že sú len štyri. Takže sa dá súhlasiť s názvom jednej skladby “Boiling Alive”, Johny si vás uvarí namäkko, ani sa nestihnete spamätať.

Lineup:

  • Johny Štefeček – gitary, spev

Hostia:

  • Gil Sharone – bicie
  • Jørgen Munkeby – saxofón

Tracklist:

  1. Something/Anything
  2. The Crowds
  3. Boiling Alive
  4. In the Arena

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
www.poetryintelegrams.com
www.facebook.com/poetryintelegrams
www.poetryintelegrams.bandcamp.com
www.youtube.com/user/poetryintelegrams
www.twitter.com/PoetryInT

Hodnotenie: 4,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *