Die Happy – Guess What

Die Happy Guess coverOlympic Petra Jandu určite každý pozná. A kto ma rád rock/metal v alternatívnejšej podobe, určite pozná aj nemeckých Die Happy, kde spieva jeho dcéra. Daná kapela vznikla v roku 1993 a jej zakladajúcim členom je gitarista Thorsten Mews.

O Die Happy však dlhšie nebolo počuť. Po vydaní Ever Love v roku 2014 sa na dlhší čas odmlčali. Marta sa venovala iným aktivitám (Superstar, sólo album…).

V apríli však D. H. prekvapili novým albumom Guess What s Martiným spevom. Ich zostavu posilnil gitarista Robert ,,Robs“ Kerner (Bakushan). Zvukovo je platňa drsnejšia ako jej predchodcovia a plná sviežich nápadov. Martin výrazný emotívny hlas (občas Alanis Moriset, občas Sandra Nasic ) mi neskutočne sadol – hodí sa aj na baladický songy, aj na tvrdšie rockové piesne.

Skladby sú plné pekných chytľavých melódií a dobrých aranžmánov. Výborné gitarové riffy v Trippin` svojou energiou nakopnú a zmeny rytmov a štýlov (Here I Am, Kiss Me) vás chytia na udičku a nepustia celý čas. Takže na konci si možno poviete ako ja, že toto CD nemá naozaj slabé miesto.

Album Guess What sa mi páči a celý som si ho naozaj vychutnala. Ak je toto alternatívny rock, jedinou vašou alternatívou ostáva vypočuť si ho.

Lineup:

  • Marta Jandová – spev
  • Thorsten Mewes – gitara
  • Ralph Rieker – basa
  • Jürgen Stiehle – bicie

Tracklist:

  1. Guess What
  2. Kiss Me
  3. Here I Am
  4. Love Suicide
  5. No Tomorrow
  6. Give Me A Break
  7. Story Of Our Life
  8. Die My Baby
  9. Trippin`
  10. Letter To A Friend

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Bullet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.diehappy.de/
https://www.facebook.com/DieHappyOfficial/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *