Dawn of Solace – Flames of Perdition

Dawn of Solace Flames cover 2022

Dawn of Solace Flames cover 2022Keď som  sa pred dvomi rokmi dostala k platni Waves od Dawn of Solace. Osobne to bol pre mňa veľký zážitok.

Odvtedy som ten album počula možno tisíc krát a stále s rovnakým pocitom.

Tuomas Saukkonen

Toto zoskupenie Tuomasa Saukkonena v porovnaní s ostatnými kapelami, v ktorých účinkuje (Wolfheart, Before the Dawn) je melancholickejšie, plné poetiky a príťažlivej temnoty.

Asi to nie je len úžasnými melódiami, ale aj dokonalým prednesom Mikko Heikkilä. Ten spolupracuje s Tuomasom od roku 2019 a každej piesni dodáva svojim hlasom neskutočný náboj.

Tretí počin D.o.S. – Flames of Perdition vychádza 28. januára 2022 a nadväzuje na odkaz predchádzajúcej nahrávky. Je melancholická, temná a plná osamelosti. Obsahuje osem nových skladieb a dve bonusovky.

Melanchólia

Zmeny hudby prichádzajú vo vlnách od jednoduchej melódie k silnejšej a naopak, je to skvelé a okamžite vás to dostane, piesne sú plné kvalitnej prepracovanej muziky.

Mikkov, smútkom naplnený hlas, má v sebe dosť depresie aj pre troch Hamletov. Na prvé počutie som sa do tých skladieb zamilovala. Aj keď je to skoro nemožné, tento album sa mi páči ešte viac ako Waves

Atmosféru albumu najlepšie vystihuje sám Tuomas: “Som si istý, že všetci sme boli v situácii, keď sme mali pocit, že sme uviazli v tmavej diere bez sily vyšplhať sa hore a jediné, čo by sme chceli, je byť niekde inde. Na ďalekom a vzdialenom mieste, kde by sme mohli byť niekým iným.”

Záver:

Flames of Perdition je naozaj dobrý album a len zvýšil moju závislosť na Tuomasovej muzike.

Lineup:

  • Mikko Heikkilä – spev
  • Tuomas Saukkonen – gitary, klávesy, bicie, perkusie, vokál

Hostia:

Tracklist:

  1. White Noise
  2. Erase
  3. Flames of Perdition
  4. Dying Light
  5. Event Horizon
  6. Black Shore
  7. Skyline
  8. Serenity
  9. Lead Wings (live)
  10. Dead Air (live)

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Noble Demon

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/dawnofsolace/
https://dawnofsolace.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/dawn_of_solace/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *