Novinky z prostredia interpretov Meshuggah, Avantasia, Scars of the Insane, MF

Meshuggah ohlásili nový album

14.1.2022

Meshuggah Recording 2022Švédi Meshuggah tento rok vydajú nástupcu posledného počinu The Violent Sleep of Reason (2016). Album sa bude volať Immutable a vyjde 1. apríla.

Skladby boli nahraté v Sweetspot Studios (Halmstad – Švédsko) a mix prebiehal pod dohľadom Rickarda Bengtssona  a Staffana Karlssona.

Mastering mal na starosti niekoľkonásobný držiteľ Grammy – Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down).

Meshuggah Immutable cover 2022

„Jeho názov sa perfektne hodí k stavu, v ktorom sa ako kapela nachádzame. Už sme starší. Väčšina ma po 50-tke a už sme pochopili, kto sme…“hovorí gitarista Mårten Hagström

Linky:
https://www.meshuggah.net/
https://www.facebook.com/meshuggah/
https://www.instagram.com/meshuggah/

Zdroj: Iris Bernotat – Atomic Fire, Foto: Meshuggah

Avantasia mixuje nový album

10.1.2022

avtitImmutable od Meshuggah nie je jediným skvelým albumom, na ktoré sa môžeme tešiť tento rok. Svetlo sveta by mala uzrieť aj nová platňa od Avantasie Tobiasa Sammeta.

Na oficiálnej facebookovej stránke Avantasie sa objavila správa, že prebieha mastering nového albumu a podieľajú sa na ňom Miro and Sascha.

Avantasia new album 2022

Linky:
https://www.facebook.com/avantasia/

Zdroj: https://www.facebook.com/avantasia/

Scars of the Insane – nový videoklip (ft. Björn Strid)

12.1.2022

Českí metalcoristi Scars of the Insane zverejnili videoklip k skladbe My Funny Valentine. Na ňom spolupracoval aj hviezdny hosť.

Kapela uvádza:

,,Je to náš první animovaný klip, kterým jsme završili spolupráci se zpěvákem kaply Soilwork, Björnem “Speed” Stridem. Děj klipu jsme pojali ve stylu známého příběhu Bonnie a Clydea.

Tímto Vám chceme popřát vše nej do nového roku, pevné zdraví, hodně kvalitní muziky.

Tak ať se Vám líbí……”

Website: https://www.scarsoftheinsane.cz/
Facebook: https://www.facebook.com/SCARS-of-the-Insane-311608375804/
Bandzone: http://bandzone.cz/insane

Zdroj: Scars of the Insane

Hráme sa na to, čím nie sme – upozorňuje kapela MF v novom singli

11.1.2022

mf kapela 2022Ten nesie názov Klameme si do očí a ako napovedá, ide o vážnejšiu vec. Chalani upriamili pozornosť na pretvárku a pózu dnešnej doby. Túto tematiku zachytili aj v obrazovej podobe. 

„V dnešnej instagramovo-facebookovej dobe sa ľudia často hrajú na niečo čím v skutočnosti nie sú. Vytvárajú si tak nový image a za cenu sledovateľov či lajkov prestávajú byť samými sebou,“ povedal autor textu Matej Martiš.

Zámerom skupiny MF bolo natočiť k singlu jednoduchý klip zložený z viacerých scén. „Oslovili sme nášho bývalého speváka Patrika a sme veľmi radi že si v klipe zahral,“ dodal Matej

Link na videoklip: https://lnk.sk/saf9

Klip s vážnou tematikou natočili Richard Gondoč a VLN Production, o strih sa postarali VLN production. Pieseň bola nahraná v priestoroch klubu Piano v Trenčíne a finálny mix s mastrom si do portfólia pripísali chalani z VOLUME PRODUCTION.

Singel Klameme si do očí je predzvesťou nových vecí. Ako kapela MF potvrdila, v súčasnej dobe tvorí nové piesne, ktoré, ak situácia dovolí, chce nahrať a odprezentovať na koncertoch už počas tohto leta. V aktuálnej zostave skupiny pôsobí:

Martin Guriš – spev, gitara
Matej Martiš – spev, gitara
Roman Blažej – basgitara
Matúš Spurný – bicie
Patrik Kováčik – gitara, spev

Kapela MF má navyše za sebou množstvo koncertov a festivalov po Slovensku i Českej republike. Na scéne pôsobí od roku 2002. V roku 2009 nahrala debutový album NABITÉ, v roku 2019 EP Druhá šanca.

Zdroj: VOLUME PRODUCTION

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *