Sleeping Deficit – Flashback

sleeping deficit flashback cover

sleeping deficit flashback coverPsychedelické deathgrindové komando Sleeping Deficit z Brna nám zaslalo svoj debut s názvom Flashback.

Ten bol pôvodne vydaný v r. 2020 pod známym labelom Bizzare Leprous Productions.

História

Pre mňa neznáma kapela vznikla v roku 2004, krátko na to ukončila svoju činnosť a jej členovia prešli bandami Mincing Fury And Guttural Clamour Of Queer Decay, Alienation Mental, Neon Fox, Filthy Minds, Crouch, Dissolution, Fall Into Misery a Perfecitizen.

Všetky vám vrelo odporúčam. Po veľmi dlhom čase sa opäť zjednotili a svoj prvý album nahrali v roku 2020. Šíria ho so značným odstupom od vydania, pretože spomínané obdobie bolo veľmi náročné pre všetkých.

Nová vlna českého grindu

Flashback je sedemskladbový debut s automatickým bubeníkom. Podľa slov samotnej kapely vtedy nebol k dispozícii žiadny adekvátny úderník, ktorý by to naklepal podľa ich predstáv. Výsledkom je pozoruhodný psychedelický deathgrind s elektronikou a experimentmi.

Album otvára poeticko – filozofické Intro a nasleduje zhruba 18 minút technickej brutality. Za najlepšiu skladbu považujem New Dawn, ktorá mixuje grindcore, ambient a svojský grunge. V poslednej kompozícii narazíte dokonca na motív od The Prodigy z ich hitu Breathe.

Verdikt

Album sa mi páči po všetkých stránkach. Sleeping Deficit už pripravujú novú nahrávku so živým bubeníkom, ktorým bude Jarda Haž (Perfecitizen, Jig – Ai) a ja sa naň teším. Český grind, to je vysoká a neľudská kvalita.

Lineup:

  • Olda – vokál, klávesy
  • Citiborax Bibinov – gitary, basa, klávesy

Tracklist:

  1. Flashback
  2. Kobe Tai
  3. New Dawn
  4. Let’s Call Your Dealer
  5. The Extremist
  6. Revolution
  7. God

Rok vydania: 2020

Vydavateľstvo: Bizzare Leprous Productions

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/sleepingdeficit/
https://bandzone.cz/sleepingdeficit/
https://sleepingdeficit.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCsI6gLnPiCSNyXWOuQ3v0TA/videos/

Hodnotenie: 5,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *