Deviance – Freeze, Obey

Deviance Freeze cover

Deviance Freeze coverMinulý rok v novembri si thrashmetalové kvarteto Deviance z Brna samo vydalo svoje debutové CD ,Freeze, Obey’.

Jeho vydaniu predchádzalo jedno demo  a tri single.

Intro

Cením si o to viac, keď kapela pošle fyzický nosič, ktorý je možné držať v rukách, čítať texty a vyvaľovať oči na artwork. Táto štvorica sa činí od roku 2016 a označuje svoj štýl za heavy – thrash. Na novinke sú skladby z Dema N.1, ktoré dostali moderný zvuk.

Debut

Deviance pripravili brilantnú jazdu na klasických thrashmetalových riffoch z prelomu 80. a 90. rokov minulého storočia, hlavne amerického strihu. Prehral som si aj spomínané Demo N.1 a to znie celkom ako z tých čias. Mne najviac pripomínajú legendu Anthrax.

Nasadenie kapely je obrovské. Výsledným produktom je rýchly, technický a melodický thrash. Spev je zrozumiteľný, basa výrazná, bicie razantné, pomerne rozsiahle inštrumentálne pasáže zdobia sóla. Špeciálne musím vyzdvihnúť vražedný zvuk gitár, ktoré po celú dobu sypú jeden thrashový úder za druhým.

Verdikt

Vhodné pre fanúšikov energiou nabitých spolkov ako Annihilator, D.R.I., Voivod, Nuclear Assault, Exodus, Overkill, či Kreator. Deviance nesporne časom dosiahnu absolútne vlastnú originalitu. Majú samozrejme svoju tvár a zároveň veľký potenciál vynájsť nejaký novodobý old school thrash.

Lineup:

  • Tomáš Knoth – spev, gitary
  • Hugo Szabó – basa
  • Tomáš Lesnek – bicie

Hosť:

  • Matúš Mlích – gitary (sóla)

Tracklist:

  1. Death Row
  2. Rain Dance
  3. Freeze, Obey
  4. Humachine
  5. Crash
  6. Animal Mind
  7. Entity
  8. Anger Drain

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/deviancemusic/
https://www.instagram.com/deviancemusic/
https://bandzone.cz/deviance/
https://deviance.bandcamp.com/releases/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *