Moonlight Haze – Animus

moonlight animus cover

moonlight animus coverMoonlight Haze jsou další skupina se zpěvačkou v čele a máme tu další album z řekněme symfo/power škatulky. Je jich poslední dobou jak much.

Tentokrát je ale v té záplavě podobné muziky něco jinak. Něco, co v mých uších toto album vytahuje nad hladinu toho moře plného stejných alb.

Melodie nade vše

Snad každá písnička na albu Animus staví na jasné, čitelné melodii a přitom nemám pocit, že jsou podbízivé za každou cenu.

Naopak mám opět dojem, že slyším živou kapelu a navíc i to, že to kapelu baví. Jasné, třeba u Never say never mám pocit, jako by to vypadlo od Nightwish z éry s Anette Olzon.

Jenže to je holt daň všech kapel, které hrají obdobně a přišli s tím po nich. Jinak ale celé album působí velmi svěže, má silný tah na branku a celkem mě baví ho poslouchat.

Autorské duo

S vyjímkou jedné písničky, kterou napsali spolu, si celou desku vzali na starost pouze dva muzikanti, a to Giulio Capone, který napsal muziku, ale přitom je bubeníkem ( !!!) Moonlight Haze, což je tedy nezvyk a zpěvačka Chiara Tricarico, která album otextovala a měla tedy možnost si vše napsat tak, jak potřebuje pro vlastní zpěv. Myslím, že je to slyšet.

Otazníky zůstávají

Sestava skupiny je klasicky metalová: bicí, basa, dvě kytary zpěv. Nikde jsem ale nedohledal, kdo by na podiu měl na starost ty symfoklávesové podklady. V promo materiálech k albu jsem to nenašel, tak doufám, že to na živo nebudou řešit playbacky.

To by v mých očích skupinu srazilo někam, kde pro mě nebude zajímavá. Třeba to ale vyřeší šikovný hráč najatý jen na turné. Byla by velká škoda to živě pokazit. Album je totiž moc fajn a patří k tomu lepšímu, co jsem v posledních měsících slyšel.

Lineup:

  • Chiara Tricarico – spev
  • Alberto Melinato – gitary
  • Marco Falanga – gitary
  • Alessandro Jacobi – basa
  • Giulio Capone – bicie, klávesy

Tracklist:

  1. The Nothing
  2. It’s Insane
  3. Kintsugi
  4. Animus
  5. The Thief and the Moon
  6. Midnight Haze
  7. Tonight
  8. Never Say Never
  9. We’ll Be Free
  10. A Ritual of Fire
  11. Horror & Thunder

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Scarlet Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.moonlighthaze.com/
https://www.facebook.com/Moonlighthazeband/
https://open.spotify.com/artist/1J9Jg6CEtjR3C4SFXz1elX
https://www.instagram.com/moonlighthazeband/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *