Novinky z prostredia interpretov Sabaton, Burning Witches, Supersonix, Navar

Sabaton zverejnili tretí singel z chystaného albumu

11.2.2022

sabaton 20214. marca sa môžeme tešiť na nový album švédskych ,,military metalistov“ Sabaton – The War To End All Wars. Ako názov napovedá, témou bude prvá svetová vojna.

Sabaton The War 2021

Tracklist:

  1. Sarajevo
  2. Stormtroopers
  3. Dreadnought
  4. The Unkillable Soldier
  5. Soldier of Heaven
  6. Hellfighters
  7. Race to the Sea
  8. Lady of the Dark
  9. The Valley of Death
  10. Christmas Truce
  11. Versailles

Dôkazom jeho kvalít je aj tretí singel The Unkillable Soldier. Ako je u kapely zvykom, opäť natočili vysokorozpočtový klip:

Pär Sundström uviedol: ,,Príbeh sira Adriana Cartona De Wiart reprezentuje Sabaton v mnohých ohľadoch, ale najmä v tom, že sa nikdy nevzdal. A to aj napriek mohutnej presile. Zaujal nás život zaujímavej postavy, ktorá si úprimne užívala vojnu“.

Predošlé single:
Soldier of Heaven: https://youtu.be/LYI3eegIJlI
Christmas Truce: https://youtu.be/HPdHkHslFIU

Linky:
http://www.sabaton.net/
https://www.facebook.com/sabaton/?fref=ts
https://www.instagram.com/sabatonofficial/
https://www.youtube.com/channel/UCjQhd1APsd5NQhiVZV7GYzg

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Leoni Dowidat

Burning Witches – zmluva s Napalm Records

9.2.2022

burning witches 2022Švajčiarske ,,metalové čarodejnice“ z Burning Witches zmenili vydavateľstvo. Po štyroch vydaných albumoch (tri pod hlavičkou Nuclear Blast) prešli ku Napalm Records.

Čoskoro oznámia ďalšie správy.

Videoklip k titulnej skladbe posledného albumu The Witch of the North:

,,Čarodejnice“ uvádzajú:
,,Je to vzrušujúca správa. S hrdosťou oznamujeme nášho nového partnera – vydavateľstvo Napalm Records! Tešíme sa na spoluprácu s jednou z najlepších metalových značiek na svete. Toto je ďalší krok v kapitole Witches a sme nadšené zo začiatku spolupráce s touto poprednou rakúskou metalovou spoločnosťou!…“

Thomas Caser, generálny riaditeľ Napalm Records dodáva:
,,Burning Witches v súčasnosti patria medzi najväčšie metalové hviezdy. Svojou energiou a drive-om dokonale zapadajú k Napalm Records. Tešíme sa, že sa s kapelou posunieme na ďalší level.”

Linky:
https://www.facebook.com/burningwitches666/
https://www.instagram.com/burningwitchesofficial/
https://www.twitter.com/burningwitches/

Zdroj: Napalm Records Press, Foto: Damir Eskic

SUPERSONIX – KONEČNE NORMÁLNY ROCK !

11.2.2022

To, čo hľadám je druhý singel košickej kapely Supersonix, ktorý je na svete aj s minimalistickým, krásnymi farbami hrajúcim klipom už niekoľko dní.

Jeho vydaniu predchádzala skladba Espaňa, odpremiérovaná ešte v lete 2021. „Espaňa je rock popová pecka, ľuďom sa veľmi páčila a to nakoplo Supersonix, takže pokračujeme s To, čo hľadám, kde ľuďom ukazujeme jednu z našich ďalších tvárí – citlivejšiu a introvertnejšiu, viac soul.“ vraví gitarista a spevák Peter Malinovský.

Odkazy aj na funk, soul, folk i modernú elektronickú hudbu

Supersonix je trio – Peter, Kamil Sinicyn (bicie) a Rišo Rohaľ (bass, vokály), hrajúce rockovú melodickú hudbu, z ktorej vyžaruje pohoda. Tento typ rocku je moderný, vkusný a elegantný.

“Radi by sme opäť upriamili pozornosť ľudí na rock – dá sa robiť aj bez klišé a moderne. My sme sa vrátili úplne ku koreňom s tým, že sa ich snažíme interpretovať trochu inak. V našej hudbe nájdete odkazy aj na funk, soul, folk, modernú elektronickú hudbu a podobne. Dá sa hrať elektricky, na plnú hlasitosť, ale aj akusticky, čiže sa snažíme zachytiť naozaj širokú škálu emócií,” hovorí Peťo.

Každý má niekoho, kvôli komu prekoná prekážky

“Skladba To, čo hľadám má jemne zenový pohľad. Každý z nás sa sem – tam ocitne zaseknutý v rutine, veci mu môžu prísť bezvýznamné.

Hľadá, čoho sa zachytiť, ale každý z nás má niekoho, koho má skutočne rád a kvôli komu sa oplatí všetko prekonať a ísť ďalej. Proste zmysel tej cesty je ukrytý v nás. Každý ho môže, ak chce pre seba odhaliť a nikto na to nemá presný návod.”

Supersonix pripravuje po týchto novinkách ďalší singel, nasledovať bude samozrejme album a určite veľa koncertov. Nie je to iba štúdiový projekt, zmyslom bytia Supersonix sú hlavne koncerty a živý kontakt s ľuďmi.

Tlačová správa

První singl z nového alba NAVARu “Návrat havranů” – skladba “Navar” s hostujícím Otou Herešem (TÖRR, ALKEHOL) vyjde spolu s lyric videem 20.2.2022

9.2.2022

navar witches 2022Kapela NAVAR vznikla na základech pardubické rockové skupiny CALYPSO a byla aktivní v letech 2001-2008. Nahrála několik demo-snímků, EP „Proti všem“ a album „1621“, které bylo pod labelem Leviathan Records distribuováno i do Japonska.

Jejím zakladatelem je Jiří Rain, později člen mezinárodně působících power metalových SEBASTIEN, tuzemských legend tvrdého rocku – kapel CITRON a KREYSON, a projektu LÁĎA KŘÍŽEK AKUSTICKY. V NAVARu začínal také Julian Záhorovský (pozdější finalista prvního ročníku soutěže „Česko hledá SuperStar“ a člen kapely SABRAGE), nebo Jan „Bart“ Bartoš – zakladatel PROMILE a dnes člen kultovních TÖRR a ALKEHOL.

Tři členové NAVARu – zpěvák a kytarista Jiří Rain, kytarista Ondřej Pecina a bubeník Radek Rain – rozšířili na podzim 2008 své ambice, kapelu přejmenovali na SEBASTIEN a s novým repertoárem v angličtině zahájili spolupráci se zahraničními umělci, producenty a vydavateli.

První playlist SEBASTIEN, zvěčněný na debutu „Tears of White Roses“, vycházel z původního repertoáru NAVARu. Jednalo se např. o skladby „Pláč bílých růží“„Závidím“„Chlumský lán (L.P. 1866)“, „Fénix“„Černá růže“„Jdou“ a další.

V roce 2021 uplynulo dvacet let od první studiové nahrávky kapely (album „Navar“, nahrané v pardubickém DARK studiu, bylo později prezentováno pouze jako demo, protože na něm ještě nebyl jasně definován zvuk a styl kapely).

Členové NAVARu se domluvili, že toto výročí oslaví společným dílem. V archivu kapely zůstalo velké množství skladeb, které byly hrány na koncertech, ale nedostaly se na žádnou nahrávku.

Nyní tvoří základ nového alba „Návrat havranů“. Doplňují je další restaurované nápady z doby aktivního působení NAVARu, i zbrusu nové skladby – to vše v nově zaranžované podobě, reflektující získané zkušenosti jednotlivých muzikantů.

navar album cover

O mix a mastering nahrávky se postaral světoznámý německý kytarista a producent Roland Grapow (MASTERPLAN, ex-HELLOWEEN).

Sestava:

  • Jiří Rain (NAVAR, SEBASTIEN, ex-CITRON, ex-KREYSON, ex-LÁĎA KŘÍŽEK AKUSTICKY) – zpěv, kytara
  • Jan “Bart” Bartoš (NAVAR, TÖRR, ALKEHOL, PROMILE) – baskytara, sbory
  • Ondřej Pecina (NAVAR, ex-SEBASTIEN) – kytara
  • Jakub Komárek (NAVAR) – klávesy
  • Radek Rain (NAVAR, ex-SEBASTIEN) – bicí nástroje

Diskografie:

  • 2001 – Navar (demo-album)
  • 2003 – Commotion (demo-album)
  • 2004 – Proti všem (EP)
  • 2005 – 1621
  • 2022 – Návrat havranů

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *