Serious Black – Vengeance Is Mine

serious black vengeance cover

serious black vengeance coverSerious Black patria medzi moje obľúbené formácie. Ich  muzika je pohodová a zanecháva vo mne dobrý pocit. Nič extrémne. nič špeciálne. Len slušný metal.

Minulý rok od nich odišiel spevák Urban Breed, kvôli ktorému som kapelu pred časom začala sledovať a bol nahradený srbským spevákom Nikolom Mijićom (Eden’s Curse, Dreyelands).

Debut s Nikolom dostal názov Vengeance is Mine. Taktiež sa vrátil aj stratený syn Bob Katsionis (klávesy, gitary), ktorý bol súčasťou S.B. v rokoch 2015 až 2017.

Urban alebo Nikola?

Urbanov hlas mám rada, ale Nikola ho nahradil viac ako slušne. Jeho zaujímavé zafarbenie a rozsah vynikne najviac v nádhernej balade The story.

Možno vďaka tomu (resp. aj vďaka tomu) sa podarilo vytvoriť výborné, emotívne silné dielo, plné skvelých gitarových riffov a hymnických melódií. Chvíľami máte dojem, že sa páni riadne odviazali. Gitarové sóla majú v sebe energiu, čo vás silou povodne spláchne z podlahy.

Texty

Texty odrážajú posledných 4 až 5 rokov života M. Locherta. Sám pripúšťa, že si dovolil viac nahliadnuť do svojich emócií a súkromného života, do toho, ako je ťažké udržať kapelu v dobe, keď nie ste na tom najlepšie.

Príbeh v textoch ukazuje, aké je ťažké v dnešnej dobe hľadať zmysel života, keď stále viac máte dojem, že nikomu na ničom nezáleží, že každý sa len niekam ženie a svet sa vám rozpadá pod rukami. Ale zároveň, aké dôležité je nevzdať to.

Verdikt 

Ak kapelu počúvate, iste budete som mnou súhlasiť, že je to asi najlepší album z ich doterajšej tvorby. Ostatným doporučujem minimálne dať mu šancu.

Lineup:

  • Nikola Mijic – spev
  • Dominik Sebastian – gitary
  • Bob Katsionis – gitary
  • Mario Lochert – basa
  • Rami Ali – bicie

Tracklist:

  1. Rock with Us Tonight
  2. Out of the Ashes
  3. Fallen Hero
  4. Senso della vita
  5. Ray of Light
  6. Soul Divider
  7. Tonight I’m Ready to Fight
  8. Just for You
  9. Soldiers of Eternal Light
  10. The Story
  11. Queen of Lies
  12. Album of Our Life
  13. Alea Iacta Est

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: AFM Records

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.serious-black.com/
https://www.facebook.com/seriousblackofficial/
https://www.instagram.com/seriousblack.official/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *