V.P.O.ho – Boj

v.p.o.ho-boj-cover

v.p.o.ho-boj-coverČeská heavy metalová scéna je plná kapiel, ktoré si zaslúžia našu pozornosť. Medzi také patria aj chlapci zo Zbirohu s trochu zvláštnym názvom V.PO.ho.

Ich muzika sa dá opísať ako klasický heavy metal pripomínajúci roky 70. a 80.. Čiže hudba, ktorá sa dobre počúva a ešte lepšie sa pri nej spomína.

Koncom minulého roka vydali plnohodnotný debutový album s názvom Boj.

Poctivá muzika

Na novinke nájdete dotiahnuté skladby so správne dravými gitarami a primerane naštvaným spevom. Je to jednoduchá muzika, čo sa na nič nehrá.

Vydestilovaný duch klasických metalových kapiel s malou prímesou rock and rollu. Hudba má slušný odpich. Pekne sa valí a každá gitarová vyhrávka poteší ucho. Samozrejmosťou sú aj energické bicie. Dohromady je to ozaj dobrá zábava.

Texty hovoria o veciach, ktorým nerozumieme a sem tam nás riadne desia. Či človek dokáže odísť, keď už má všetkého dosť. Či je správne len brať a brať. Či je lepšie bojovať alebo ujsť.

A ako sa vysporiadať so svojim svedomím…

Verdikt

Aktuálny výtvor V.PO.ho asi nikdy nebude na vrchole rebríčkov, ale nemyslím si, žeby na tom niekomu v kapele záležalo. Je to skrátka slušná metalová muzika, ktorá pobaví a dobre sa pri nej džemuje (a netvrďte mi, že tiež nehráte na pomyslenú gitaru alebo bicie pri počúvaní tej svojej muziky).

Lineup:

  • Dušan Bukvic – spev, gitary
  • Hynek Bukvic – gitary
  • Petr Vrzal – basa, doprovodné vokály
  • Vláďa Vlček – bicie

Tracklist:

  1. Nechci dál
  2. Tak už teda běž
  3. Za co se platí
  4. Sniper
  5. Osud
  6. Svědomí
  7. Boj
  8. Andělský křídla

Rok vydania: 2021

Vydavateľstvo: Samovydanie

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/V.P.O.ho/
https://vpoho.bandcamp.com/
https://bandzone.cz/vpoho/

Hodnotenie: 3,5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *