Novinky z prostredia interpretov Ville Valo, Pink Floyd, Breaking Loose, NoControl

Ville Valo zverejnil prvý singel z chystaného sólo albumu

8.4.2022

ville valo spevak 2022Ville Valo, ktorý sa preslávil ako frontman kapely H.I.M. pripravuje debutový sólo album. Jeho názov bude Neon Noir a za vydaním si budete musieť trochu počkať, keďže svetlo sveta uzrie na ďalší rok.

Avšak čakanie si môžete skrátiť pozretím videoklipu k skladbe Loveletting – prvému singlu:

Ako vznikla celá skladba?

Vile hovorí: ,,Akokoľvek zábavné boli ,,pohrebné obrady“ pre HIM, trvalo mi pár mesiacov, kým som si v tieni Heartagramu vylízal rany a dokopal sa k tomu, aby som opäť začal brnkať. Nakoniec som sa rozhodol dať vodítko na svojho milovaného čierneho psa a miesto toho, aby sme štekali jeden na druhého sme začali spolu vyť. Tak vzniklo Loveletting.”

Linky:
https://lnk.to/loveletting/
https://www.facebook.com/groups/12124306418

Zdroj: https://lnk.sk/lal6

Reunion Pink Floyd

8.4.2022

Ruská agresia na Ukrajine znovu spojila legendu Pink Floyd. Po 28. rokoch natočili novú skladbu – Hey Hey Rise Up.

Na samotnej skladbe podieľal aj ukrajinský hudobník Andriy Khlyvnyuk (Boombox). Avšak chýbal jeden z kľúčových členov Roger Waters a to napriek tomu, že svoj kladný názor na Putina už zmenil.

Linky:
https://www.facebook.com/pinkfloyd/
https://www.facebook.com/davidgilmour/
https://www.instagram.com/davidgilmour/

Zdroj: https://lnk.sk/lpxj

Breaking Loose – nové videoklipy

5.4.2022

Česká kapela Breaking Loose hlási dva nové videoklipy.

Hovoria o sebe:

Jsme Breaking Loose. Bez(mála)nadějná kapela ze Vsetína vytvářející a občas i reprodukující převážně vlastní skladby blízké hardrocku. Kořeny kapely sahají až do roku 2010, avšak stabilní konstelace jsme dosáhli až v několika posledních letech…

Vzhledem k tomu, že předchozí dva roky koncertování nepřály, zpívačka nás téměř beznátlakovými metodami přiměla k tomu, že jsme získaný čas využili k vytvoření odkazu budoucím generacím. A tak vznikly dva optimistické klipy – k písním Goodbye Letter a Fearful Friend.

Míchání, stříhání a souvisejících činností se ujal náš kytarista Petr, který si kvůli tomu na stará kolena postupně zřídil domácí studio. Budiž mu za to věčná sláva! Hned po zpívačce, která si mezitím vzala jiného Petra a také na starost režii – našeho Petra, ostatních členů kapely a dokonce i samotného klipu.

V příští pětiletce nás čekají jen samá pozitiva a sociální jistoty – cesta k neutuchající slávě bude lemována řadou koncertů, například v Budokanu nebo na Strahově… nebo alespoň na vsetínském Lapači …v hospodě. Sledujte naše online kanály a můžete být u toho! ”

Sestava Breaking Loose:

  • Sonia Látalová – zpěv
  • Petr Kalčák – kytara, vokály
  • Tomáš Vrána – kytara
  • Mirek Baletka – baskytara, vokály
  • Jakub Šnevajs – bicí

Linky:
https://www.facebook.com/Breaking-Loose-152129801503512

Zdroj: Jakub Šnevajs

NOCONTROL HLÁSIA MIER, SÚ UNAVENÍ Z NENÁVISTI!

4.4.2022

Skupina NoControl prichádza s akustickou novinkou Unavený z nenávisti. Skladba je odpoveďou skupiny na všadeprítomnú ľudskú nevraživosť, ktorá nám hádže polená pri každej príležitosti.

Text skladby nepoukazuje iba na súčasnú krízu vo svete, či práve prebiehajúci vojnový konflikt. Naopak, pomenúva fenomén, ktorý sprevádza ľudstvo počas celej jeho histórie.

Pieseň aj text boli hotové prakticky okamžite. „Niektoré skladby komponujete rok, aj dlhšie. Ladíte detaily, vymýšľate aranžmán, či upravujete text. Táto skladba z nás vypadla za hodinu taká, aká je. Nahrali sme ju za deň a fanúšikom ju prinášame v úplne autentickej podobe,“ vysvetľuje Jimi Cimbala, gitarista skupiny NoControl.

Takisto spontánne vznikol aj videoklip k piesni. „Nahrali sme ho na mobilný telefón celkom sami počas nahrávania skladby v štúdiu,“ doplnil frontman skupiny a spevák Elo Schronk.

Zatiaľ jediná akustická skladba od NoControl bola zverejnená bez ohlásenia oficiálnej premiéry. „Celé to bolo z našej strany neplánované, spontánne a veľmi rýchle. Vôbec sme nemali v úmysle premiéru ohlasovať a vlastne to ani nebolo kedy urobiť. Nech za seba hovorí hudba,“ dodal Elo Schronk.

FB NoControl:

https://www.facebook.com/nocontrol.sk/​

Zdroj: Pavol Dráb – Randal Agency

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *