Simple Lies – Millennial Zombie

simple lies millennial cover 2022Celkem pravidelně jsem překvapován, kolik dobrých metalových kapel je v Itálii. Italové mají muziku v krvi a základní DNA v opeře už spoustu let.

Tu na novem albumu italskych Simple Lies – Millennial Zombie sice zrovna neuslyšíte, ale našlápnutou, energickou a moderně znějící kapelu ano.

Omyl 

Teď, při psaní recenze a slídění po dalších informacích jsem byl tedy dost překvapen. Celých čtrnáct dní, které album poslouchám, jsem byl v domnění, že slyším zpěvačku a ejhle, ona v kapele žádná není.

Tudíž se omlouvám za neznalost, ale jde o první setkání se Simple Lies, tak snad mi to projde. Na CD jsem sestavu nenašel a skupina nemá ani klasický web. Jen fb profil. Není to ale její první nahrávka a zní velmi dobře.

Ozzy?

Řekl bych, že zvuk a mix alba a vlastně i styl psaní některých písniček je trochu inspirován posledními Ozzyho deskami. Je tu i skladba Prince of darkness a v té se krátce Ozzy ozve se svým klasickým All about.

Je možné, že Millennial zombies je albem, na které budete muset mít náladu nebo to správné rozpoložení. Osobně jsem ho jednou vnímal jako fajn desku a jindy zase trochu jednotvárnou a teď, když o ní píšu a opět ji poslouchám, se mi celkem líbí.

Komiks

Má na metalovou kapelu trochu netradiční, komiksový obal, ale celkem se mi líbí. V duchu názvu a tématiky ho zdobí ne úplně živí jedinci s mobily v ruce, sluchátky v uších atd. Docela dobré pojetí.

Album se nahrávalo v Itálii, ale mastering je z Londýna. Hraje to myslím moc dobře. Hezky je vše slyšet i v pomalé skladbě On stage together. Cinkavé akustiky v pozadí jsou pořád hezky ve stereu čitelné a celé album nemá ani ten nepříjemný chemický ani příliš digitální zvuk. Líbí se mi.

Další album, které dokládá, že vytvořit něco podprůměrné je dnes už nepřijatelné a vysoká úroveň alba je standard. Otázka je, jestli to je nebo není vaše krevní skupina. To je ovšem už věc jiná.

Lineup:

  • Alessandro Rubino – spev
  • Alberto Molinari – gitary
  • Jam Bognanni – gitary
  • Ash Saboori – basa
  • Zak Zucchini – bicie

Tracklist:

  1. The End
  2. 567 Hate!
  3. Mr. Leg Day
  4. Weird Uncle
  5. Prince Of Darkness
  6. Millennial Zombie
  7. On A Stage Together
  8. The Cage
  9. Flat Brain Society
  10. Ravencock
  11. Here Lies Her Ghost

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Sneakout Records e Burning Minds Music Group

Youtube ukážka:

Linky:
https://www.facebook.com/simpleliesofficial/
https://www.instagram.com/simpleliesofficial/
https://www.facebook.com/sneakoutrecords/
https://www.burningmindsgroup.com/sneakout/
https://www.instagram.com/burning_minds_music_group/

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *