Novinky z prostredia interpretov Dream Theater, Belphegor, Breaking the Tarot, Sinedeus

Mike Portnoy a Dream Theater

17.4.2022

Dream Theater 2022Jednou z udalosti, ktorá v roku 2010 šokovala metalový svet, bol rozchod legendárnych Dream Theater s bubeníkom Mikeom Portnoyom.

Jeho náhradníkom sa stal Mike Mangini, ktorý je v kapele dodnes.

No vyzerá to tak, že staré spory sú zahojené

4. marca 2022 sa Mike zúčastnil koncertu svojej bývalej kapely v Beacon Theatre v New Yorku. Niekoľko fanúšikov povedalo, že spevák James LaBrie zakričal z pódia na Mikea a ten mu zamával.

Na ďalší deň Portnoy uverejnil niekoľko fotografií zo zákulisia koncertu a pripojil k ním nasledujúci odkaz:

,,Po 36-tich rokoch som včera konečne videl môj prvý koncert Dream Theater! Bol to nádherný večer a bolo mi potešením opäť stráviť čas s mojimi starými priateľmi.“

K obnoveniu priateľstva sa v rozhovore s Rodrigom Altafom zo Sonic Perspectives vyjadril aj spevák J. LaBrie:
,,Poznáte históriu medzi Mikom a mnou. To, že sme sa dlho nevideli je dosť smutné, pretože keď Dream Theater začínali (Images And Words (1992), Awake (1994)) boli sme najlepší priatelia. A vlastne bolo to tak ešte predtým. Potom sa naše cesty začali rozchádzať z viacerých dôvodov… “

A ako došlo k samotnému stretnutiu? James uvádza:
,,Asi dve hodiny pred koncertom v New Yorku mi napísal môj manager – Počuj, dnes večer tam bude Mike. Chce sa ťa vidieť… “

James síce najprv nemal záujem, neskôr svoj názor zmenil:
,,Išiel som sa prejsť. Verte tomu, alebo nie – inkognito som sa poprechádzal po New Yorku. Nakoniec som začal premýšľať a povedal som si – Viete čo? Už bolo toho dosť. Na tomto svete je dosť nenávisti, dosť negatívnych vecí. Ak chce Mike prísť za mnou a napraviť to, mal by som byť ústretový. A tak som sa ozval…“

Linky:
http://www.jameslabrie.com/
https://www.facebook.com/officialjameslabrie
https://www.instagram.com/jameslabrie.dt/
https://jameslabrie.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mikeportnoyofficial/
https://open.spotify.com/artist/3bd5EpE5vC93GJT2u0fx4n

Zdroj: https://lnk.sk/pery, Foto: Dennis Radaelli, CC BY-SA 4.0, Wikimedia

Belphegor – druhý singel z chystaného albumu

15.4.2022

Rakúski ,,diabli“ Belphegor vydajú 24. júna novú platňu The Devils. Jej predchodca Totenritual uzrel svetlo sveta ešte v roku 2017.

Tracklist:

  1. The Devils
  2. Totentanz – Dance Macabre
  3. Glorifizierung des Teufels
  4. Damnation – Höllensturz
  5. Virtus Asinaria – Prayer
  6. Kingdom of Cold Flesh
  7. Ritus Incendium Diabolus
  8. Creature of Fire
  9. Blackest Sabbath 1997

Druhým singlom je skladba Totentanz – Dance Macabre:

Prvý singel:
Blackest Sabbath 1997: https://youtu.be/7kjayQVvaJU

Linky:
http://www.belphegor.at/
https://www.facebook.com/belphegor/?fref=ts
https://www.instagram.com/belphegor_official/
https://belphegor-austria.bandcamp.com/music

Zdroj: NUCLEAR BLAST – Arne Jamelle

Nová košická metal core formácia BREAKING THE TAROT zverejňuje svoj prvý singel

17.4.2022

Napriek tomu, že je BREAKING THE TAROT novým pojmom na Slovenskej metalovej scéne, nejedná sa o žiadnych neskúsených zelenáčov. To chcú dokázať aj svojim úplne prvým singlom s názvom VICTIM. Vznik kapely sa datuje k máju 2021 a je poskladaná z muzikantov so skúsenosťami v kapelách Meredith, FictiveMarry, WithinSilence, Dementor, GodDefamer.

Kapelu založil René Blahušiak a o výbere spoluhráčov povedal:

„Chcel som konečne robiť muziku ktorá ma baví a zároveň sa obklopiť ambicióznymi hudobníkmi so skúsenosťami. Dôležité pre mňa bolo, aby sme boli všetci naladení na rovnakú vlnovú dĺžku nielen mentálne, ale aj hudobne. S chalanmi sme si sadli a rozdelili úlohy, tak aby každý prispel tým čo najlepšie vie a kapela mohla napredovať.“

Skladba VICTIM vyšla  8. apríla 2022 v podobe OFFICIAL LYRIC videa na YouTube kanáli kapely.

Zo streamovacích médií je už VICTIM možné nájsť na Spotify. O uvedení na ďalších platformách bude kapela informovať prostredníctvom svojich stránok na sociálnych sieťach (FB , Instagram).

„Victim sme spracovali v podstate ako jednu z našich prvých skladieb a bolo nám hneď jasné, že toto bude adept na prvý singel BTT. Jedná sa o song v modernejšom metal core poňatí s gitarovými rifovačkami, screamom a melodickým refrénom. Pre vizuál sme zvolili Lyric Video, ktoré sa myslím veľmi vydarilo a tematicky podporuje textový odkaz. Ten pojednáva o osobe, ktorá podvedie blízku osobu a v určitých momentoch sa cíti a prezentuje ako obeť“ prezradil spevák Tomáš Nemčík.

BREAKING THE TAROT aktuálne dokončujekoncertný program a popritom nahrá a uverejní ako ochutnávku pre fanúšikov a širokú verejnosť aj ďalší singel.

„Máme v pláne vydať ešte jeden singel, predtým než skompilujeme materiál na EP alebo regulárny album. V rukáve máme pomerne silný song a veľmi by sme k nemu chceli nahrať aj oficiálny VIDEO CLIP. Ak všetko pôjde tak hladko ako doteraz, tak by mohol byť vonku už v júni / júli. Týmto by sme chceli dať o sebe vedieť s ešte silnejším akcentom. Radi by sme svojou tvorbou oslovili široké spektrum metalových fanúšikov najskôr na Slovensku a neskôr aj v zahraničí.“dodáva René.

BAND sources:
FB: https://www.facebook.com/breakingthetarot
IG: https://www.instagram.com/breakingthetarot
YT: https://www.youtube.com/channel/UCC7FelLAT4hD-ZZiz19GLmg

Tlačová správa

Po odchode z kapely IRIA oznamujú jej bývalí členovia Nihil a Zeus založenie novej s názvom SINEDEUS

16.4.2022

sinedeus kapela 2022Prešovská kapela SINEDEUS vo svojej tvorbe nadväzuje na odkaz druhej vlny škandinavského black metalu. Spolu s oznámením o vzniku kapela pripravuje vydanie EP s názvom „From Fire And Ashes“, ktoré je naplánované na 22. apríla 2022. EP vyjde v digitálnej forme cez portál Bandcamp a na známych streamovacích platformách.

Na EP sa nachádzajú dve piesne, ktoré majú ukázať dvojitú tvár kapely, kde na jednej strane SINEDEUS vsádzajú na atmosféru a melódiu a na strane druhej na rýchlosť a agresivitu.

V súčasnosti zostavu SINEDEUS tvoria len Nihil (gitary, vokály, bas gitara v štúdiu) a Zeus (bicie), na post druhého gitaristu a bas gitaristu už zháňajú posily. Kapela totiž nemá fungovať len ako štúdiový projekt, ale ako zostava schopná hrať aj na koncertoch.

sinedeus from fire cover

Tracklist:

  1. The Endless Void (05:54)
  2. Slaughterer of Divinity (03:39)

Dátum vydania: 22 apríl 2022

Oficiálne stránky SINEDEUS:
https://www.facebook.com/sinedeus
https://www.instagram.com/sinedeusblackmetal
https://sinedeus.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/channel/UCNWmL1Mjrz2mvybjU5wsftw

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *