ROWAN ROBERTSON & band – „Tribute Ronnie James Dio“; 24.4.2022; Colloseum Club – Košice

rowan dio tribute 2022
Vyzerá to tak, že temná covidová doba sa nám skončila (snáď na dlhší čas) a koncertná scéna ožíva. V marci vystúpili v Košiciach Titanic a Lunatic Gods, o pár dní zahrajú legendárni Mayhem. Okrem toho sa hrá aj v mestách ako Prešov, Poprad, Bratislava…

koncerty 2022

V poslednom dni štvrtého aprílového týždňa dorazil do známeho východniarskeho klubu Collosseum slávny gitarista Rowan Robertson s kapelou. My sme si tak mohli zaspomínať na časy ,,malého speváka s veľkým hlasom“, ,,legendárneho škriatka“ – Ronnieho Jamesa Dia.

Ako iste vieme, Rowan účinkoval ako hráč a spoluautor skladieb na albume DIO – Lock Up The Wolwes (1990). 

Úprimne – na začiatku som sa obával nízkej návštevnosti, keďže aktivita na facebookovom evente nebola príliš vysoká. No hneď po príchode sa moje obavy rozplynuli. Klub bol primerane zaplnený.

Prekvapenie na úvod

Akýmsi prekvapením večera bol bonus v podobe predskokanov – talianskej kapely Flemt. Pôvodne nebolo avizované, že budú aj nejakí predskokani.

Zrejme aj preto trochu trvalo, kým si ľudí získali na svoju stranu. Avšak z hudobného hľadiska sa nemali začo hanbiť – predviedli krásny hard/heavy metal. Taktiež podobne ako hlavné hviezdy mali aj dobrý zvuk, čo nebýva u predkapiel pravidlom.

Z členov vynikal hlavne spevák Patrik Pambianco s pekným čistučkým vysokánskym hlasom. Snáď ešte niekedy dorazia na Slovensko.

flemt kosice koncert 2022

Pocta Diovi

Rowan a jeho partia to rozbalili vo veľkom štýle. Azda nemohli začať lepšie, ako mimoriadne energickou skladbou Wild One. Od prvej minúty si to celá kapela užívala.

Samotný pán gitarista sa cítil ako ryba vo vode, aj spevák Piero Leporale (ktorý ináč vystupuje aj s kapelou V. Appiceho) si pochvaľoval Košice. Bubeník Roberto Pirami vkuse hádzal úsmevy do publika, len basák Francesco Caporaletti pôsobil dosť zamyslene. Ale snáď bol spokojný aj on.

rowan robertson kosice 2022

V setliste sa striedali skladby z  Lock Up The Wolwes s piesňami od Rainbow, Black Sabbathu (aj keď tých bolo najmenej) a iných albumov DIO. Muzikanti sa pravdepodobne riadili heslom – to najlepšie nakoniec – v rámci vykričaného prídavku spustili hádam najväčšie hity – Rainbow in the Dark a Holy Diver.

rowan dio tribute 2022

Keďže chlapci od Rowana majú radi svoje publikum, tak ako sa sluší a patrí po koncerte rozdávali autogramy a spoločné foto.

Zhrnutie

Takto ma vyzerať dobrý hard/heavy koncert. Určite aj samotný Ronnie James Dio by bol spokojný.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *