Crematory – Inglorious Darkness

crematory inglorious coverNemecká  kapela Crematory sa po dvoch rokoch vracia s novým albumom Inglorious Darkness, ktorý je vážne zábavný a obsahuje veľa dobrých skladieb.

Kapela tu pokračuje v mixovaní industriálnej hudby s gothic metalom, podobne ako na albume predošlom počine Unbroken. Oproti nemu však nastali aj drobné zmeny zostavy.

Odišiel druhý gitarista Connie Andreszka a Jasona Mathiasa vystriedal Patrick Schmid.

Žánrový mix

Všetkých 11 skladieb tvorí príťažlivý hudobný mix. Jednotlivé žánre sa prelínajú a ako celok je to celkom chytľavé. Okrem industriálnych zvukov chlapci dávajú dôraz aj na tvrdé gitarové riffy. Taktiež zaregistrujeme aj veľké množstvo tvrdých gitarových riffov.

Spevák bez problémov zvláda čisté vokály, krik, šepot aj chrapot. Z jedného do druhého prechádza úplne bez problémov, toto striedanie znie fakt dobre. Syntetizátory sa s gitarami slušne dopĺňajú a nič neznie prehnane, ani nasilu.

Faktom je, že hudba nie je “na jedno kopyto” a stále nachádzate niečo zaujímavé a podnetné. Niektoré skladby majú jemne hymnický nádych. A keďže nie sú pridlhé, znejú súdržne, nenájdete tu žiadnu “vatu” a určite oceníte aj zaujímavé aranžmány.

Temnota

Väčšina skladieb je plná temnoty, bolesti, strachu zo straty a očakávania smrti. Svetlo a tma sa bije o to, kto ovládne svet. Snívaš temné beznádejné sny, z ktorých niet úniku a ty vieš, že niekde vnútri už temnota ten boj vyhrala. Každý tvoj čin má následky a možno prišiel čas platiť.

Zahynieš, alebo zbúraš ten múr a vpustíš do svojho života svetlo? Ešte stále to máš vo svojich rukách…

Verdikt

Kreativita skladieb a celková príťažlivá a temná atmosféra albumu robí z tejto veci veľkú lahôdku pre fanúšika. Ak sa vám Unbroken páčilo, toto budete milovať.

Lineup:

  • Felix Stass – spev
  • Rolf Munkes – gitary
  • Patrick Schmid – basa
  • Katrin Jüllich – klávesy
  • Markus Jüllich – bicie

Tracklist:

  1. Inglorious Darkness
  2. Break Down the Walls
  3. Trümmerwelten
  4. Rest in Peace
  5. The Sound of My Life
  6. Tränen der Zeit
  7. Until We Meet Again
  8. Zur Hölle
  9. Not for the Innocent
  10. Forsaken
  11. Das Ende

Rok vydania: 2022

Vydavateľstvo: Napalm Records

Youtube ukážka:

Linky:
http://www.crematory.de/
https://www.facebook.com/CREMATORY/
https://www.instagram.com/crematory_official_page/
https://www.youtube.com/c/CrematoryDe

Hodnotenie: 5/6

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *