Novinky z prostredia interpretov Cannibal Corpse, Karl Sanders, Asperra, Tengri

Prvý singel z chystaného albumu Umbilicus (projekt bubeníka Cannibal Corpse)

27.5.2022

umbilicus cannibal 2022Debutový album projektu bubeníka Paula Mazurkewicza (Cannibal Coprse) – Umbilicus Path of 1000 Suns bude vydaný tento rok.

Dôkazom jeho kvalít je prvý singel – skladba Hello Future:

Stephenson hovorí:

,,Ahoj budúcnosť! Tu sme a dokázali sme to. Je čas, aby svet počul to, do čoho sme vložili voj čas a úsilie. Nemôžeme byť viac nadšení .“

V projekte Umbilicus nájdete bubeníka Paula Mazurkiewicza (Cannibal Corpse), gitaristu Taylora Nordberga (Deicide, Inhuman Condition), basáka Vernona Blakea (Anarchus) a vokalistu Briana Stephensona (Fore, Old James)…”

Linky:
https://www.facebook.com/Umbilicusfl/
http://Instagram.com/umbilicus_official

Zdroj: https://lnk.sk/sbl8

Frontman Nile vydá sólo album

25.5.2022

karl nile 2022Frontman amerických death metalistov Nile – Karl Sanders vydá 22. júla nový sólo album. Jeho názov bude Saurian Apocalypse.

karl saurian cover 2022

Tracklist:

  1. The Sun Has Set on the Age of Man
  2. The Disembodied Yet Slither Among Us
  3. The Evil Inherent in Us All
  4. Skull Fuck Ritual (Skull Breach Edition)
  5. Nada Zaag
  6. An Altered Saurian Theta State
  7. Nihil Emplexus
  8. Divergence: The Long Awaited Third Primordial Ascension
  9. Mask of Immutable Self Delusion
  10. No Creature More Deserving of Cataclysmic Annihilation

Prvým singlom je skladba The Sun Has Set on the Age of Man:

Linky:
https://www.facebook.com/KarlSandersNileOfficial/
https://www.instagram.com/karlsandersofficial/

Zdroj: Napalm Records, Foto: Nill Silver

„Být či nebýt vlastním vězněm?“ napoví ti nový klip kapely ASPERRA

26.5.2022

Asperra, moderní “mash-up metal” kapela z Hýskova, opět vystrčila své pomyslné metalové rohy a vypustila do světa klip s názvem Own Prisoner.

Námět zabývající se filozofickou a ezoterickou tématikou inspirovanou mýtem jeskyně naprogramovaným v lidských hlavách, poodhaluje rychlými temnými záběry, atmosférou, emocemi, rozmanité stavy duše, kterými si všichni prochází. To vše se prolíná několika minutami, během kterých si každý odnáší jedinou otázku. Téma na zamyšlení v dnešní nelehké době, kdy si vybíráme mezi modrou a červenou pilulkou.

Hudba byla nahrána DIY (Do It Yourself) v domácím studiu kapely a poté odeslána do Made In Hell studia v Aténách pro reamping a mix Master.

Kapela také navázala spolupráci s Kluboofka TV, kde proběhl rozhovor nejen o plánech a vizích v časech nejbližších.

Hudba a text: Asperra

Produkce a Mix master: David Prudent (Made In Hell studio)

Videoklip: Asperra

KLUBOOFKA INTERVIEW

https://youtu.be/1iV9CASdYpo

VÍCE O KAPELE NAJDETE ZDE:
Facebook: https://www.facebook.com/asperraband
Web: https://bandzone.cz/asperra

Autor: Jan Lipert

Post-rockoví Tengri natočili novou desku. Kontinuum vyjde v červnu na vinylu

23.5.2022

Pražští Tengri se po dvou letech od splitka s kapelou Drom přihlásí s novým studiovým materiálem. Nahrávka bude mít název Kontinuum a vyjde na vinylu u labelu MetalGate. Hudebně Tengri budou pokračovat ve své post-rockové cestě. Fanoušci se tak opět mohou těšit na silnou atmosféru a velkou dávku emocí.

karl saurian cover 2022

„Nahrávání, mix a master jsme si udělali svépomocí, zejména kytarista Jarda na tom nechal hodně času. Myslím si, a už mi to potvrdilo i několik kamarádů, co album slyšeli, že se nám podařilo zachytit náš koncertní zvuk, proto mi přijde deska docela autentická,“ uvádí baskytarista Martin.

Zajímavá je bezesporu dramaturgie alba, kdy kapela skladby seřadila chronologicky, jak je v posledních letech skládala. Je tak zachycen její postupný vývoj. „Je to takový odraz našich životů,“ říká Martin a dodává, že se do desky otiskla i pohodová atmosféra, která v Tengri vládne. Jedná se především o partu kamarádů, kterou společné hraní baví a naplňuje.

Tengri mají rádi Neurosis, což jejich hudba reflektuje. „Lidé nám na koncertech občas připomínají i Godspeed You! Black Emperor, což je další kapela, kterou posloucháme. Vlivy zmíněných skupin v naší hudbě zřejmě slyšet jsou, ale netroufnul bych si nás k nim přirovnávat,“ usmívá se Martin.

Tengri mají na kontě několik nahrávek, mezi nimiž nechybí ani vinylové edice. Další asfaltový kousek do sbírky jim přibude už brzy. Čekání si můžete zkrátit poslechem zmíněného splitka s Drom, které mělo výbornou odezvu u fanoušků i kritiků. Nahrávka je dostupná on-line, zároveň je pořád k dostání LP, které můžete objednat například na www.metalgate-eshop.cz.

A pokud byste si rádi Tengri poslechli naživo, můžete tak učinit například 9. června v Klubovně v pražských Dejvicích. Na benefiční koncertě na podporu organizace Pohoda dále zahrají Schrödingerova kočka a Crayfish.

www.metalgate.cz

Autor: Václav Votruba

Tlačová správa

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *